Shedia

EN GR

01/04/2015

Επικοινωνία οι αναγνώστες μας

Φωνή στους ξεχασµένους
 
Αγαπητοί φίλοι,
Ονοµάζοµαι Ζέτα και είµαι 20 χρονών φοιτήτρια. Τον τελευταίο χρόνο, περίπου από τότε που πέρασα στη σχολή µου, πολλές σκέψεις µε βασανίζουν σχετικά µε τον κόσµο, µε την Ελλάδα, αλλά και µε τον ίδιο µου τον εαυτό. Τον τελευταίο µήνα, οι σκέψεις αυτές πληθαίνουν και είναι ακόµα πιο ασήκωτες, µε αποτέλεσµα να µε καταβάλλουν ψυχικά και σωµατικά. Προσπαθώ να κρατηθώ απ’ όπου µπορώ, να βρω ανθρώπους σαν και έµενα που νοιάζονται για τον εαυτό τους όσο νοιάζονται και για το συνάνθρωπό τους, πράγµα δύσκολο στην Ελλάδα του 2015. Το Νοέµβριο, αγόρασα για πρώτη φορά το περιοδικό σας. Όσο εύκολα µε εντυπωσίασε τόσο εύκολα το ξέχασα στο συρτάρι, µη δίνοντας ιδιαίτερη σηµασία στα άρθρα του. Είχα λάθος προτεραιότητες µάλλον. Μόλις χτες, όµως, πήρα το τεύχος Μαρτίου. Ξεφυλλίζοντάς το, είδα την Ελλάδα των ονείρων µου, µία Ελλάδα ενωµένη, διαφορετική και µορφωµένη. Μου αρέσει πολύ που µιαλάτε ελάχιστα για την κρίση, γιατί έχουµε επικεντρωθεί όλοι σε αυτό και πιστεύουµε ότι, άµα λυθεί το οικονοµικό µας πρόβληµα, αυτοµάτως θα λυθούν όλα. Θίγετε θέµατα που κανένας δεν ανέφερε ούτε το όνοµά τους, δίνετε φωνή στον ξεχασµένο λαό και βοηθάτε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστώ πολύ για την ελπίδα που µου δίνετε να συνεχίσω για ένα καλύτερο µέλλον για εµένα και τη χώρα µου. 
Ζέτα Καµπαρδή
 
Διακριτική παρουσία
 
Γεια σας,
Διάβασα τo σηµείωµα της κυρίας Λίνας Τότα στο τεύχος Φεβρουαρίου («Αφήστε τους να το πωλούν!») και θα ήθελα να πω και τη δική µου άποψη, που είναι αντίθετη µε τη δική της.
Σε εµένα προσωπικά, η επίµονη προσπάθεια για προσέλκυση του ενδιαφέροντος έχει αντίθετο από το επιδιωκόµενο αποτέλεσµα: µε ενοχλεί και µε απωθεί. Αντίθετα, η διακριτική, ακόµα και η σιωπηρή, παρουσία µού κινούν το ενδιαφέρον και µε προσελκύουν. Θεωρώ αρκετό το κόκκινο γιλέκο και τη χαµηλών τόνων προώθηση του περιοδικού µε τη φράση  «”σχεδία”, το περιοδικό των αστέγων». (Με δυο λόγια, θα µε στενοχωρούσε ν' αρχίσουν να φωνάζουν).
Κατά τα άλλα, θα 'θελα κι εγώ να πω ότι παίρνω κάθε µήνα το περιοδικό, σταθερά από τον ίδιο άνθρωπο στη γειτονιά µου, κι έχω αρχίσει να το παίρνω πια και από ενδιαφέρον (όχι µόνο από διάθεση αλληλεγγύης), βρίσκω ότι έχει ενδιαφέροντα άρθρα και του το ‘χω πει και του ίδιου.
Καλή συνέχεια,
Ζωή Τσιµπούκη
 
Λίγα ρούχα
 
Καλή σας ηµέρα. Συγχαρητήρια και πάλι για το έργο σας, σας παρακολουθώ και παίρνω το περιοδικό σας από τους ανθρώπους στο µετρό συνήθως… συνεχίστε έτσι!  Επίσης, έχω βρεθεί σε περιήγησή σας (µε τον αξέχαστο Λάµπρο) και ήταν καταπληκτικά. Βλέπεις από µέσα όσο µπορείς το πρόβληµα και αποτελεί µεγάλο κίνητρο για να δώσουµε τη βοήθειά µας σε αυτούς τους ανθρώπους. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή έχω κάποια ρούχα που δεν χρειάζοµαι, σε πολύ καλή κατάσταση, αν εσείς αναλαµβάνετε κάτι τέτοιο ή αν ξέρετε πού θα µπορούσα να απευθυνθώ για να τα δώσω σε ανθρώπους που έχουν πραγµατικά ανάγκη. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, να είστε πάντα καλά να συνεχίζετε το έργο σας!
Με εκτίµηση,
Σοφία Πετράκη 
 
Σηµείωση: Η «σχεδία» δεν συγκεντρώνει ρούχα ή άλλα αγαθά. Αυτό συµβαίνει µόνο κατ’ εξαίρεση, όταν προκύψει συγκεκριµένη ανάγκη και αίτηµα συµπολίτη µας που βρίσκεται στο δίκτυο των διανοµέων. Πάγια πρακτική µας είναι να παραπέµπουµε αναγνώστες που θέλουν να προσφέρουν υλικά αγαθά σε άλλους φορείς και συλλογικότητες που κάνουν αυτή την πραγµατικά καταπληκτική δουλειά.
 
Συντομογραφίες
 
Ήµουν χαµένη. Μια φίλη µού έδειξε το περιοδικό και διάβασα τις ιστορίες των ανθρώπων σας. Με βρήκα πάλι. Αφού τα κατάφεραν, µπορώ και εγώ. 
Στέλλα Ζ. Βύρωνας 694****875
 
Συγχαρητήρια για το τεύχος Μαρτίου! Ευχαριστώ την κα Δήµητρα Πιάγκου. Η ευγένεια και η γλυκύτητά της µου έφτιαξαν τόσο τη µέρα, που ξαναγόρασα το τεύχος!   
Πανεπιστήµιο. Θάλεια 698***752
 
Νιώθω κάτι βρε παιδί µου όταν αγοράζω το περιοδικό, να το πω περηφάνια... καµάρι...  
Νάγια 697***379
 
Κάθε φορά που αγοράζω το περιοδικό, χαµογελώ µε καµάρι. Σας ευχαριστώ που µε βοηθάτε να γίνω καλύτερη.
694****116
 
Με αφορµή την έκθεση στο «Ροµάντσο» που διαφηµίζεται στο τεύχος Μαρτίου, βρε παιδιά πολλές ανακοινώσεις θα έπρεπε να είναι 
σε προηγούµενα τεύχη. 
694****083
 
Συγχαρητήρια για το περιοδικό! Διάβασα για πρώτη φορά το τεύχος Μαρτίου και ενθουσιάστηκα! Έχει ποιότητα, µε ωραία θεµατολογία. 
Απόστολος 693****648
 
Χθες, βρισκόµουν στον κινηµατογράφο «STER» στο Ίλιον και βρισκόταν ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος και πωλητής σας ο οποίος αθόρυβα και διακριτικά πουλούσε το τεύχος. Του εύχοµαι να είναι καλά και όλοι σας να έχετε την υγεία σας να παλεύετε. Με ιδιαίτερη εκτίµηση στην αποστολή σας.
Σουρβίνος Κων/νος 
 

ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ