Shedia

οι υποστηρικτες μας

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για την πολύτιμη προσφορά των συνεργατών μας. Οι συνεργασίες μάς επιτρέπουν να αναπτύξουμε δράσεις και προγράμματα με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο, εξασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη επιτυχία και βιωσιμότητά τους. Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» είναι μέλος στο Διεθνές Δίκτυο Εφημερίδων Δρόμου (International Network of Street Papers, www. insp.ngo). Η Εθνική Ομάδα Αστέγων είναι μέλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup, www.homelessworldcup.org) και του Streetfootballworld (www.streetfootballworld.org), του σημαντικού οργανισμού με έδρα το Βερολίνο που υπηρετεί το κοινωνικό ποδόσφαιρο. Η «Διογένης ΜΚΟ» είναι επίσης μέλος στο Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία. Πρόσφατα, ο οργανισμός μας έγινε μέλος της κορυφαίας διεθνούς κοινότητας Planeterra Foundation, που αναδεικνύει τον υπεύθυνο τουρισμό σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας τοπικά προγράμματα με κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. Ενώ αποτελεί ιδρυτικό μέλος στο Διεθνές Δίκτυο Κοινωνικών Περιηγήσεων (International Network of Social Tours, www.inst.ngo) που βασικό στόχο έχει τη δικτύωση αντίστοιχων κοινωνικών περιηγήσεων που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσα από ένα διεθνές δίκτυο, την ενδυνάμωση και τη δημιουργία νέων προοπτικών εκπαίδευσης και απασχόλησης στους οδηγούς, καθώς και την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών στον κοινό αγώνα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
 
          

 

Τα νέα έργα του έτους 2021

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί για ένα έτος μια θέση απασχόλησης για το νέο μέλος της ομάδας της «σχεδίας», τη Βιβιαλένα Μαρτίνη, που υποστηρίζει στη διάδοση των κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων του οργανισμού μέσα από τα ψηφιακά μέσα, ώστε να συμβάλει στη μεγιστοποίηση του θετικού κοινωνικού και οικονομικού αντικτύπου.
Το έργο «Σχεδία@CITY: Από την απομόνωση στην κοινωνική ενσωμάτωση» είναι ένα καινοτόμο έργο για την κοινωνική ενεργοποίηση συμπολιτών μας, από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Διογένης ΜΚΟ και εταίρο τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων commonspace.
Το EXPAND είναι ένα ERASMUS+ έργο που αναπτύσσει έναν επιταχυντή ιδεών για την αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων, όπως της έλλειψης στέγης, μέσω της επιχειρηματικότητας. Απευθύνεται σε σπουδαστές και μελλοντικούς επιχειρηματίες, ώστε στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα και δραστηριότητα να εντάξουν σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις.

Υποστήριξη ιδιωτών και εταιρειών

Η κοινωνία υποστηρίζει, συμμετέχοντας ενεργά, το περιοδικό και τους ανθρώπους του, αλλά και όλα τα προγράμματά μας, με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον. Οι υποστηρικτές των προγραμμάτων μας συμβάλλουν σημαντικά στο έργο και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας εκείνων που δοκιμάζονται πιο σκληρά τις ημέρες μας.
 
Χιλιάδες είναι εκείνοι οι ιδιώτες και εταιρείες που υποστηρίζουν καθημερινά το έργο της «σχεδίας» και των ανθρώπων της, είτε με την αγορά του περιοδικού, είτε με την υποστήριξη του προγράμματος «Συνδρομή Αλληλεγγύης», είτε με άλλου τύπου συνεισφορές (χρηματικές ή άλλες υλικές δωρεές, εθελοντισμός, συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.ά), συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην υλοποίηση των κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων του περιοδικού δρόμου «σχεδία».
«Προστατευόμενο» σημείο πώλησης
Δεκάδες εταιρείες και οργανισμοί συμμετέχουν ως «προστατευόμενο» πόστο, παρέχοντας υποστήριξη στους ανθρώπους/πωλητές της «σχεδίας», δημιουργώντας ασφαλές σημείο πώλησης στο χώρο των γραφείων/κτιρίου τους ή σε κάποια εκδήλωσή τους.
 
Συγκεκριμένα: 24Media, Actionaid, Asset Ogilvy, Βιβλιοπωλείο «Εστία», Cedefop, Cine Doc, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ΕΟΤ, ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΥΑΘ, Εφημερίδα Συντακτών, Interamerican, Κ.Θ.Β.Ε. (βασιλικό Θέατρο, Μονή Λαζαριστών, Ε.Μ.Σ. Θέατρο Δάσους, Θέατρο Γης, Θέατρο Κήπου), Leroy Merlin, McCANN, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθήνας, Meet Market, Militos Consulting, Μουσείο Μπενάκη, Nestle, Novartis, Odeon Cinemas, Olympia Group, Παζάρι χωρίς Μεσάζοντες, P&G, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Ster Cinemas, Stray.gr, Σιχ Τζουδοπαρεούλα, Σφηνάκια Γνώσης, Teleperformance (σε Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ταύρο), Φεστιβάλ Σπούτνικ, Χωρίς Μεσάζοντες (σε Άλιμο, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι), Higgs.