Shedia

EN GR

12/06/2024 Το περιοδικό

Η «σχεδία» στα κόκκινα

Η «σχεδία» στα κόκκινα

Με τον καύσωνα να πλήττει τη χώρα, ήδη από τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η υγεία των πωλητών μας, των ανθρώπων με το κόκκινο γιλέκο. Για αυτό, τις επόμενες δύο μέρες, τουλάχιστον, οι πωλητές μας δεν θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης από τις 12:00 έως τις 18:00. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλειά τους.

Στη σχετική επικοινωνία με τους πωλητές μας, τους ενημερώσαμε για τους δημόσιους κλιματιζόμενους χώρους που είναι ανοιχτοί αυτές τις μέρες και προσφέρουν ανακούφιση από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ούτως ή άλλως, σε μέρες ακραίων καιρικών φαινομένων, η διαρκής έγνοια μας είναι να προσέχουν τον εαυτό τους και να παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

Αφουγκραζόμενοι την αγωνία τους, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν σε κάποιους έστω από τους ανθρώπους μας -μόνο εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι και επιμένουν- να έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν υπό ανθρώπινες συνθήκες, σε σημεία δροσερά, προφυλαγμένοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι τα λεγόμενα  «προστατευόμενα πόστα». Είναι μια διαδικασία συνεχής.

Ενδεικτικά, σήμερα, ο κ. Σωτήρης, από τις 10:00 έως τις 16:00, φιλοξενείται  στα (κλιματιζόμενα και φιλόξενα) κεντρικά γραφεία της Interamerican (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 124 – 126)

Ενώ, αύριο, Πέμπτη, η κ. Μαρία θα βρίσκεται στον ΑΒ Βασιλόπουλο του Γέρακα, (Λεωφ. Σπάτων 81) από τις 10:00 έως τις 15:00, ενώ ο κ. Γιάννης στο Public Group (Θηβαίδος  22, Ν. Κηφισιά) από τις 10:00 έως τις 17:00

Όμως, με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι οι συνθήκες καύσωνα θα είναι όλο και πιο συχνές, επαναλαμβανόμενες, πιθανότατα ακόμη πιο έντονες και σκληρές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η «σχεδία» απευθύνει πρόσκληση σε ιδιώτες, εταιρείες, καταστήματα, οργανισμούς κ.λπ. να γίνουν «προστατευόμενα πόστα» για τους διανομείς της «σχεδίας» αυτές τις δύσκολες μέρες. Να τους επιτρέψουν, με άλλα λόγια, να είναι στην είσοδο ή όπου άλλου κρίνουν ιδανικό, εντός του χώρου τους, ώστε να έχουν λίγη δροσιά από τον κλιματισμό και μια πρόσβαση σε έναν ψύκτη για λίγο κρύο νεράκι. Το νοιάξιμο.

Όποιοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, προτείνοντας ή προσφέροντας χώρους για «προστατευόμενα πόστα» μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο info@shedia.gr ή στο 213 0231220 (Αθήνα) και 2313 013605 (Θεσσαλονίκη).

Κλείνοντας, μια θερμή παράκληση: Αν συμβεί να δείτε έναν άνθρωπο με το κόκκινο γιλέκο εκτεθειμένο στις ακραίες συνθήκες, να τον παροτρύνετε να προστατευτεί, να αποσυρθεί από το πόστο, από το δρόμο.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και τη στήριξή σας.

Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.

Η ομάδα της "σχεδίας"


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες