Shedia

EN GR

11/05/2023 Το περιοδικό

«10 Χρόνια “σχεδία” - Οι Εικονογραφήσεις»

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2023 την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 16:00 παρουσιάζεται η συζήτηση «10 Χρόνια “σχεδία” - Οι Εικονογραφήσεις» στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Από το πρώτο ήδη τεύχος που κυκλοφόρησε πριν 10 χρόνια η «σχεδία», το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, επεδίωξε την παρουσίαση των θεμάτων της όχι απλώς με δημοσιογραφική εγκυρότητα αλλά και τον σχολιασμό της επικαιρότητας μέσα από τα τολμηρά πενάκια των σκιτσογράφων – συνεργατών της. Γελοιογραφίες, κόμικς και σκίτσα έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ύλης του περιοδικού και αγαπήθηκαν από τους αναγνώστες. Γιορτάζοντας την επέτειο των 10 χρόνων της, τέσσερις από της μόνιμους συνεργάτες της «σχεδίας» και ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού συζητούν για την δεκαετή του πορεία μέσα από τις εικονογραφήσεις που παρουσιάστηκαν στις σελίδες του.  

Συμμετέχουν: Ο ιδρυτής & διευθυντής σύνταξης της «σχεδίας», Χρήστος Αλεφάντης και οι σκιτσογράφοι Soloup, Τάσος Αναστασίου, Μιχάλης Κουντούρης και Βαγγέλης Χερουβείμ.

*Το Comicdom Con Athens 2023 πραγματοποιείται 12-14 Μαΐου 2023, στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

** Η ομότιτλη έκθεση θα προστεθεί στις συλλογές του Ψηφιακού Μουσείου Comics, ενώ θα είναι διαθέσιμη με ελέυθερη πρόβαση στο www.comicsmuseum.gr


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες