Shedia

EN GR

27/03/2023 Το περιοδικό

Η μαγεία, το μεγαλείο και η δύναμη του θεάτρου

«Το θέατρο είναι μια από τις πιο συναρπαστικές μορφές τέχνης. Δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να πλουτίσουν και να φτιάξουν έναν πιο πλατύ και ακέραιο ψυχικό κόσμο. Αντλεί αυτή τη δύναμη από το γεγονός ότι μοιάζει τόσο πολύ με την ίδια τη ζωή!

Κάθε παράσταση διαρκεί λίγο. Μοιάζει σαν ένα φάντασμα που έρχεται και φεύγει αλλά αφήνει για πάντα το αποτύπωμά της στην ψυχή και το νου. Όπως ακριβώς θα αφήσει για πάντα θα αφήσει το αποτύπωμά της η παράσταση το “Φάντασμα της Όπερας” που είχαμε την τύχη και την χαρά να παρακολουθήσουμε οι άνθρωποι της ‘σχεδίας” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μουσική, σκηνικά, κουστούμια τόσο εντυπωσιακά κι αξέχαστα. Μια παράσταση πραγματικά μοναδική και συναρπαστική, όπου η πάλη ανάμεσα στα ανθρώπινα συναισθήματα φτάνει μέχρι τα άκρα, σου κόβει την ανάσα και σε ξαναγυρίζει πίσω διαφορετικό, πιο επεξεργασμένο, πιο έτοιμο για μια καινούρια ανανεωμένη στάση απέναντι στη ζωή και στον ίδιο σου τον εαυτό. 

Αυτή είναι η μαγεία, το μεγαλείο και η δύναμη του θεάτρου».

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα θεάτρου, η κ. Κατερίνα, πωλήτρια της «σχεδίας» στη Θεσσαλονίκη μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της από την θεατρική παράσταση «Το φάντασμα της Όπερας» που παρακολούθησε την προηγούμενη Τετάρτη μαζί με άλλους πέντε ανθρώπους της «σχεδίας» στο Μέγαρο Μουσικής της συμπρωτεύουσας. Λίγες ημέρες πριν, το επετειακό τεύχος της «σχεδίας» είχε εξαντληθεί και στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο να αξιοποιήσουν τις ημέρες αυτές με καλλιτεχνικές δράσεις όπως την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης και τη συμμετοχή στο εργαστήριο δημιουργίας λαμπάδων από ανακυκλωμένα υλικά με την κ. Άννα Δραγατσίκα στην Rehab pub.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Δραγατσίκα καθώς και τη διεύθυνση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την αγάπη και την μοναδική αυτή ευκαιρία που έδωσαν στους ανθρώπους της «σχεδίας μας για ένα ακόμη έναυσμα έμπνευσης και δημιουργικότητας.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες