Shedia

EN GR

16/01/2023 Το περιοδικό

Πωλητής για μια ώρα

 

«Έβαλα και εγώ αυτό το μαγικό κόκκινο γιλέκο της “σχεδίας” και μπήκα κυριολεκτικά στα παπούτσια αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται πουλώντας περιοδικά. Είναι αγωνιστές, ναι. Και τους σέβομαι. Πολύ. Είναι άνθρωποι που δεν σταμάτησαν στιγμή να πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο και να προσπαθούν για αυτό», είναι το μήνυμα που στέλνει η Ιωάννα Φωτοπούλου, αγαπημένη φίλη της «σχεδίας» μας από  συμμετοχή της στην δράση «Πωλητής για μια ώρα».

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που η «σχεδία» γιορτάζει τα  γενέθλιά της. Έτσι η ετήσια δράση «Πωλητής για μια ώρα» σηματοδοτεί φέτος την έναρξη του προγράμματος δράσεων μιας  πολύ σημαντικής επετείου: αυτής της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους της «σχεδίας» μας.

Στην δράση «Πωλητής για μία ώρα» της «σχεδίας», φίλοι, αναγνώστες και υποστηρικτές του ελληνικού περιοδικού δρόμου κάνουν «δικά τους» κεντρικά «πόστα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας τον ίδιο τον άνθρωπο, τον πωλητή που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή.

Το αποκορύφωμα της δράσης είναι το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, όταν  στις 12:00 θα πάρουν μία γεύση από τη ζωή με το κόκκινο γιλέκο κάποιοι από τους πιο γνωστούς συμπολίτες μας, για να παραδώσουν τη σκυτάλη στις 13:00 στους αναγνώστες της «σχεδίας». Δίπλα τους θα βρίσκονται ένας πωλητής της «σχεδίας», καθώς και ένας εθελοντής μας.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στις δράσεις τούτης της ξεχωριστής ημέρας ως  αναγνώστες ή εθελοντές ας καλέσουν στα τηλέφωνα 213 023 1220 και 210 33 14 310 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00), ενώ μπορούν να αποστείλουν και email στο culture@shedia.gr. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών είναι η Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Κρατώντας ψηλά τη «σχεδία», δίπλα στον πωλητή/ρια θα στείλουμε όλοι μαζί το δικό μας μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες