Shedia

EN GR

17/02/2023 Το περιοδικό

«Πωλητής για μια ώρα»

 

«[…] Δώστε μια ευκαιρία στους ανθρώπους με τα κόκκινα γιλέκα ακόμη και αν δεν μπορείτε να αγοράσετε το περιοδικό, μιλήστε τους. Μην τους αφήνετε στο περιθώριο, σε ένα περιθώριο που έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που σε λίγο θα είμαστε όλοι μέσα. Γνώρισα τον κο Στάθη. Ένιωσα σα να έχω απέναντι μου τον παππού μου. Του είπα ότι είναι ήρωας , ότι είναι τιμή μου που ήμουν δίπλα του και είδα τα μάτια του να λαμπυρίζουν από συγκίνηση, μα πιο πολύ από αποδοχή. Η αποξένωση, η μοναξιά είναι αόρατες στρατιές που δεν κάνουν παρελάσεις έξω από τα υπουργεία. Αυτές οι μάχες θα κερδηθούν μόνο από εμάς […]», περιγράφει η συγγραφέας Μαντώ Μάκκα, μέλος του Pen Greece.

Χθες ήταν η τελευταία μέρα της δράσης «Πωλητής για μια ώρα» όπου δεκάδες εργαζόμενοι εταιρειών, φορέων, ιδρυμάτων καθώς και μαθητές, απόφοιτοι, καθηγητές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη φόρεσαν τα γιλέκα των πωλητών της «σχεδίας». Ανάμεσά τους:  Κολλέγιο Ανατόλια, Actionaid, Action Aid – Επίκεντρο, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, British Council, Cosmote, Goethe Institut, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Κιλκίς, Deloitte, Elinoil, Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, Εθελοντική διακονία αστέγων, εθελοντική ομάδα «Κάνε κάτι», Ίδρυμα Μποδοσάκη, Όμιλος Φουρλής, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Τεχνόπολη, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, 4ο ΣΝΘ (Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσ/νίκης), ΤV 100, FM 100, Μουσείο Μπενάκη, McCANN, Μέγαρο Μουσικής Θεσ/κης, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, INTERAMERICAN, Pen Greece, SolidarityNow, VODAFONE.

Στην υλοποίηση της γιορτής αυτής ήταν αξιοσημείωτη η εθελοντική υποστήριξη από τους εργαζόμενους της MasterCard καθώς και η φωτογραφική κάλυψη από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ).

Τους ευχαριστούμε όλους/ες θερμά!


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες