Shedia

EN GR

01/02/2023 Το περιοδικό

Πωλητής για μία ώρα – Στους δρόμους της αλληλεγγύης

Πολλές φωνές, ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό. Το χαρακτηριστικό κόκκινο γιλέκο της «σχεδίας», αναγνωρίσιμο από τους περισσότερους. Τί σημαίνει όμως να το φοράς; Είναι ένα σύμβολο δύναμης, μια ηχηρή παρουσία, μια δήλωση επανεκκίνησης της ζωής. Το ξέρουν πολύ καλά οι δεκάδες φίλοι και υποστηρικτές του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου που συμμετέχουν κάθε χρόνο στην καθιερωμένη  δράση «Πωλητής για μία ώρα». Αναλαμβάνουν για μια ώρα ένα από τα πόστα του περιοδικού και γνωρίζονται  με τον τακτικό πωλητή του περιοδικού, μαθαίνουν για τον καθημερινό του αγώνα για μια καλύτερη ζωή και να αναλαμβάνουν κι εκείνοι δράση κατά των προκαταλήψεων.

Η δράση κορυφώνεται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, 12:00-13:00 όταν γνωστοί συμπολίτες μας, αγαπημένοι άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Αθλητισμού και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φορούν το κόκκινο γιλέκο για μια ώρα, και με μία «σχεδία» στο χέρι συνδράμουν για να δώσουμε φωνή και ορατότητα στους ανθρώπους που την έχουν στερηθεί.
 
Φέτος, στο «πωλητής για μια ώρα» συμμετέχουν: οι ηθοποιοί Γιούλικα  Σκαφιδά, Γιάννης Στάνγκογλου, Αμαλία Καβάλη, Σοφία Καλεμκερίδου, Δανάη Λουκάκη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Μπέσσυ Μάλφα, ο παρουσιαστής Σωτήρης Καλυβάτσης, η τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο stand-up comedian και παρουσιαστής Διονύσης Ατζαράκης, ο μουσικός Γιώργος Χριστιανάκης, η σεφ Γωγώ Δελογιάννη, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Έλλη Ανδριοπούλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνίας Πολιτών Δήμου Αθηναίων Κατερίνα Γκαγκάκη, οι δημοσιογράφοι Δώρα Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Καφάτος, Χρύσα Λύκου και Ελένα Παπαδημήτριου, το συγκρότημα Γιαγκίνηδες, η συγγραφέας Χαρά Χρυσάφη, οι διαχειριστές της σελίδας Cool Crips Σπύρος Νταντανίδης και Γρηγόρης Χρυσικός, η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Βαρβάρα Δουμανίδου, ο καθηγητής ΑΠΘ και μουσικός Χρυσόστομος Σταμούλης, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Νεκτάριος Αλεξίου και Γιάννης Σερβετάς, ο εμψυχωτής ομιλητής και συντονιστής βιωματικών παρεμβάσεων στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά & Νέους Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, ο Πρεσβευτής Ανθρωπισμού του ΟΗΕ Τανασκίδης Αλέξανδρος, ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης και ο εκπρόσωπος του SolidarityNow Τσιτιρίδης Γιώργος. 

Επισκεφτείτε από 8 Φεβρουαρίου το website της «σχεδίας»  εδώ για να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα της δράσης «Πωλητής για μία ώρα» και να ανακαλύψετε σε ποια σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα μπορέσετε να αγοράσετε το περιοδικό από έναν γνωστό και αγαπημένο συμπολίτη μας! 

Ελάτε κι εσείς στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για να ζήσετε αυτή την μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης!

 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες