Shedia

EN GR

26/04/2023 Το περιοδικό

Tελική εκδήλωση του έργου «Σχεδία@CITY»

Σας προσκαλούμε στην τελική εκδήλωση του έργου «Σχεδία@CITY» την Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 στις 11:00-13:00 στο «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα).

Δύο χρόνια «Σχεδία@CITY»!
Η «σχεδία» ταξίδεψε στην πόλη και χάρισε:

30 εργαστήρια upcycling χαρτιού σε φορείς και ωφελούμεν@ς
11 εργαστήρια συν-σχεδιασμού σε σχολεία
10 συμμετοχικούς περιπάτους σε μαθήτριες και μαθητές
4 εργαστήρια για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
2 θεματικά εργαστήρια προς το ευρύ κοινό
2 συζητήσεις/εκδηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα

---
Το έργο «Σχεδία@CITY: Από την απομόνωση στην κοινωνική ενσωμάτωση» είναι ένα καινοτόμο έργο για την κοινωνική ενεργοποίηση συμπολιτών μας, από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης την Διογένης ΜΚΟ και εταίρο τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων Commonspace Co-op
Οι δύο κοινωνικές οργανώσεις δημιούργησαν έναν κόμβο εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας, εκπαίδευσης και αλληλεγγύης και σχηματίζουν από κοινού μία εστία έμπρακτης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για συμπολίτες μας που έχουν βιώσει ή και εξακολουθούν να βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη μακροχρόνια ανεργία, την έλλειψη στέγης.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η διαδικασία υλοποίησης και τα αποτελέσματα του προγράμματος «Σχεδία@CITY», καθώς και θα εκτεθούν δημιουργίες από χαρτί και όχι μόνο των συμμετεχουσών και συμμετεχόντων.
--- 
Επιπλέον, θα παρουσιαστούν η διαδικασία και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων συν-σχεδιασμού της καμπάνιας «Δες την πόλη αλλιώς!» που υλοποίησαν 12 μαθήτριες και μαθητές  Δ’ τάξης της Σχολής Χιλλ! Στον χώρο θα λειτουργήσει εκθετήριο με το υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων και θα ανοίξει ένας κύκλος συζήτησης γύρω από την αστική φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες