Shedia

EN GR

24/02/2022 Το περιοδικό

Σχεδία@CITY. Το 1ο Βιωματικό Συμμετοχικό Εργαστήριο «Συμμετέχω – Σχεδιάζω – Κοινωνώ»

Το 1ο Βιωματικό Συμμετοχικό Εργαστήριο «Συμμετέχω – Σχεδιάζω – Κοινωνώ» ξεκινάει στην Θεσσαλονίκη παρέα με τ@ς πωλητ@ς της Σχεδίας! 
Το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022, στις 3-6μμ, στον χώρο OKThess θα πραγματοποιηθεί το 1ο Βιωματικό Συμμετοχικό Εργαστήριο «Συμμετέχω – Σχεδιάζω – Κοινωνώ» που υλοποιεί η Commonspace Co-op στο πλαίσιο του έργου «Σχεδία@CITY: Από την απομόνωση στην κοινωνική ενσωμάτωση»  Shedia_City του προγράμματος Active citizens fund Greece.
Το εργαστήριο αυτό ολοκληρώνει έναν κύκλο εργαστηρίων upcycling που υλοποιεί ο φορέας ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΜΚΟ Shedia  και έχει στόχο την εξοικίωση των συμμετεχόντων/ουσών με της έννοιες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, του Κοινωνικού Αντίκτυπου και της Κοινωνικής Συμμετοχής.
Οι συμμετέχοντες/ουσες στο εργαστήριο θα συ-σχεδιάζουν, μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο, την επόμενη δράση/project του φορέα. Στη συνέχεια, μέσα από την εκπαίδευση για την Κ.Αλ.Ο. θα λάβουν γνώσεις και εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν για την υλοποίηση της δράσης τους! 
Το έργο Σχεδία@City υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διογένης ΜΚΟ και εταίρο τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων commonspace.
---
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες