Shedia

EN GR

30/12/2022 Το περιοδικό

Καμπάνια ευαισθητοποίησης ενάντια στην αστική φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Τί είναι αστική φτώχεια;

Τί σημαίνει κοινωνικός αποκλεισμός;

Κι εγώ; Πόσο εύκολο είναι να βρεθώ σε παρόμοια κατάσταση;

Αυτά τα ερωτήματα προβλημάτισαν τις μαθήτριες και τους μαθητές του Β1 του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας. Περπάτησαν στην πόλη για να δουν την αόρατη πλευρά της. Μίλησαν με άστεγους και ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Έτσι, μέσα από μία συμμετοχική διαδικασία που κράτησε περίπου 2 μήνες, έφτιαξαν από την αρχή ως το τέλος μία σειρά από βίντεο για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες γύρω από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της σίτισης, στέγασης και ασφάλειας.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης ενάντια στην αστική φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αναπτύχθηκε μέσα από μία σειρά Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού με τίτλο «Δες την πόλη αλλιώς!» που υλοποίησε η commonspace μαζί με την Σχεδία στο πλαίσιο του έργου Shedia_City, με υπεύθυνους καθηγητές τους Σοφία Μουγιάκου και Γιάννη Αμπατζόγλου.

Τις και τους ευχαριστούμε όλες και όλους θερμά και ευχόμαστε καλές γιορτές και ένα καλύτερο 2023!


__
Το έργο Σχεδία@CITY υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Διογένης ΜΚΟ και εταίρο τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων commonspace. --- Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες