Shedia

EN GR

05/12/2022 Το περιοδικό

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της «σχεδίας» στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω παρακολούθησης εν ώρα εργασίας (job shadowing) για υπαλλήλους και στελέχη κοινωνικών επιχειρήσεων, ΜΚΟ και άλλων φορέων κοινωνικής οικονομίας. Η δράση διεξήχθη στο πλαίσιο του έργου SE HUBS - co-creating hubs for social enterprises και υλοποιήθηκε σε Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Πολωνία, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών.

Πάνω από 25 κοινωνικές επιχειρήσεις αιτήθηκαν να γίνουν φορείς υποδοχής ενώ περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων δήλωσαν συμμετοχή. Η διαδικασία αντιστοίχισης συνέδεσε τη «σχεδία», ως φορέα υποδοχής, με την πολωνική Towarzystwo Przyjaciół Niepełnosprawnych, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα κατάρτισης, κοινωνικής και επαγγελματικής ενεργοποίησης ατόμων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και διαθέτει εμπειρία 30 και πλέον ετών. Τη δράση συντόνιζε η Lifelong Learning Institute στην Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο του Lodz στην Πολωνία.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, γνωρίσαμε την Katarzyna Węglarska-Chutnik, Συντονίστρια Προγραμμάτων και Job Trainer, και για έξι ημέρες δουλέψαμε δίπλα δίπλα, ανταλλάσσοντας γνώσεις και εμπειρίες. Πολλές φορές το έδαφος έμοιαζε εξαιρετικά κοινό, ενώ άλλες πάλι μαθαίναμε από τα λόγια ή/και τα παραδείγματα η μια της άλλης. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε την επικοινωνία αλλά και τη διαδικασία βελτίωσής μας.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες