Shedia

EN GR

05/04/2022 Γκoλ στη Φτώχεια

Τουρνουά στην πλατεία Συντάγματος

 
Το Σάββατο 16 Απριλίου, από τις 12:00 έως τις 18:00, μετατρέπουμε την πλατεία Συντάγματος σε γήπεδο ποδοσφαίρου και «καυτή έδρα», φοράμε φανέλες, σορτσάκια, παπούτσια και κατεβαίνουμε σε ένα μεγάλο «οικογενειακό δίτερμα», για να βάλουμε όλοι μαζί γκολ στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι αγώνες (που ο καθένας διαρκεί 14 λεπτά)  θα διεξαχθούν βάσει των κανονισμών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων.

Μπορεί μια μπάλα να αλλάξει τον κόσμο, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει; Και βέβαια μπορεί. Απόδειξη η δική μας Εθνική Αστέγων. «Μέσα από την Εθνική Αστέγων, έμαθα να συνεργάζομαι, να ακούω τη γνώμη του άλλου, να αποδέχομαι τα λάθη μου. Είχα μάθει να τα κάνω όλα μόνη μου και η ομάδα με εξέλιξε ως άνθρωπο», είχε πει η Έλενα, παίκτρια της Εθνικής Αστέγων και φοιτήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων του Κάρντιφ, μία ακόμη παίκτρια είχε ομολογήσει, με συναισθηματική φόρτιση. «Ακόμα δεν μπορώ να “χωνέψω” ότι βρίσκομαι εδώ. Πρώτη φορά έχω να διηγηθώ μια ιστορία χωρίς ναρκωτικά και φυλακές, μια ιστορία όπου είμαι χαρούμενη». Τούτες τις μέρες, η τόσο ξεχωριστή αυτή αθλητική ομάδα κλείνει 15 χρόνια ζωής, 15 χρόνια αγώνων για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και διακρίσεις. Θέλοντας να γιορτάσουμε μαζί τούτη την επέτειο, σας προσκαλούμε το Σάββατο 16 Απριλίου ώστε να αγωνιστούμε από κοινού στα γήπεδα της ελπίδας, της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης.

Άλλωστε, το κεντρικό μότο της καμπάνιας μας «Γκολ στη Φτώχεια» δεν αφήνει πολλά περιθώρια ως προς τον τελικό στόχο: «Παίζουμε μπάλα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και όχι απαραίτητα καλύτεροι ποδοσφαιριστές».

Αν θέλετε να συμμετάσχετε με τη δική σας ομάδα (γυναικεία, ανδρική ή μεικτή), θερμή παράκληση να στείλετε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας στο info@shedia.gr μέχρι την Κυριακή 10 Απριλίου.
 
 
 
© HWC
 
 
 
Συμμετοχή σε παλαιότερο τουρνουά στην πλατεία Συντάγματος.
 
Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
 
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες