Shedia

EN GR

07/10/2021 Το περιοδικό

Μήπως θέλεις να μπεις στην ομάδα της «σχεδίας»;

 
Σου αρέσει η επικοινωνία και ακόμη περισσότερο όταν αυτή πραγματοποιείται μέσω των ψηφιακών μέσων (κοινωνικά δίκτυα, ψηφιακά εργαλεία); 
 
Σου αρέσει να συμμετέχεις ενεργά σε κοινωνικά, ανθρωπιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα; 
 
Ανήκεις στο ηλικιακό φάσμα από 18 έως 35 ετών ;
 
Τότε σε περιμένουμε με χαρά να ανέβεις στο κατάστρωμα της “σχεδίας” και να ενταχθείς στο πλήρωμά της ξεκινώντας τούτο το συναρπαστικό ταξίδι στο κόσμο της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
 
Στείλε το βιογραφικό σου στο cv@shedia.gr και γίνε υποψήφιο μέλος του 12ου κύκλου του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone.
 
Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.
 
 
Πληροφορίες για τους επιτυχόντες
 
Ηλικία συμμετεχόντων: 18-35
 
Διάρκεια εργασίας: 6 μήνες
 
Έναρξη εργασίας: Ιανουάριος 2022
 
Μισθός: έως 8.000 €
 
Εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές: έως 2.000 €
 
Το πρόγραμμα World of Difference
 
Το Ίδρυμα Vodafone υλοποιώντας το πρόγραμμα World of Difference, δίνει την ευκαιρία σε ευαισθητοποιημένους νέους να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους και να κάνουν τη διαφορά σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, με τη δύναμη της τεχνολογίας και της συλλογικής δράσης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στηρίζει την κοινωνική απασχόληση νέων ανθρώπων και ενισχύει το έργο των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στη χώρα μας.
 
Από το 2010 που υλοποιείται το πρόγραμμα, μετράει περισσότερες από 2.400 αιτήσεις. Έχει προσφέρει απασχόληση σε 99 νέους, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση του έργου 86 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών σε όλη τη χώρα και έχει έμμεσα περίπου ωφελήσει μισό εκατομμύριο συνανθρώπους μας.
 
Στρατηγικός συνεργάτης του Ιδρύματος Vodafone για το πρόγραμμα είναι το HIGGS, το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει στους νικητές και στους Οργανισμούς τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται, για να φέρουν την καινοτομία στο έργο τους.
 
Συγκεκριμένα, η ομάδα του HIGGS προσφέρει ανοικτό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την προετοιμασία της αίτησης συμμετοχής, κλειστά σεμινάρια συμβουλευτικής στους νικητές και τις οργανώσεις που θα εργαστούν. Στα σεμινάρια αυτά αναλύονται, μεταξύ άλλων, τρόποι σχεδιασμού και παρακολούθησης του έργου τους, καθώς επίσης και η δημιουργία report για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους. Κάθε νικήτρια οργάνωση έχει, επιπλέον, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει και προσωπική συνάντηση με εξειδικευμένους συνεργάτες του Οργανισμού, πάνω σε 7 διαφορετικές θεματικές ενότητες (Στρατηγική, Ανεύρεση Πόρων, ΕΚΕ, Εθελοντές Νομικά, Λογιστικά, Marketing).
 
Το 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας του προγράμματος, το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με το HIGGS, διεξήγαγε μια έρευνα κοινωνικού αντικτύπου για τα 10 χρόνια του World of Difference στην Ελλάδα.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα, αναγνώρισαν ότι το πρόγραμμα όχι μόνο τους βοήθησε να αποκτήσουν σημαντική εργασιακή εμπειρία αλλά, μέσω του World of Difference, μπόρεσαν να εξοικειωθούν καλύτερα με τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις σύνθετες ανάγκες του και σε ποσοστό 52% συνεχίζουν να εργάζονται στον χώρο αυτό. Επιπλέον, εκπρόσωποι των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών που ερωτήθηκαν, απάντησαν κατά 50% ότι το πρόγραμμα συνέβαλλε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Οργανισμών, ενίσχυσε την αποτελεσματικότητά τους, ενώ μεγιστοποίησε και την αναγνωρισιμότητα καθώς και την αξιοπιστία τους. Παράλληλα με τα παραπάνω, τα αποτελέσματα της έρευνας ανέδειξαν και την κοινωνική αξία που παρήγαγε το World of Difference κατά τα τρία τελευταία χρόνια υλοποίησής του: για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στο πρόγραμμα, επιστρέφεται στην κοινωνία αξία ύψους τουλάχιστον 3,1 ευρώ.
 
 
   Σκίτσο: Μιχάλης Κουντούρης
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες