Shedia

EN GR

04/03/2021 Το περιοδικό

Αξιοποιώντας τον αθλητισμό ως όχημα για θετική κοινωνική αλλαγή

                          Sport and Peace for Athens                                                 

                
Πώς μπορεί ο αθλητισμός να κάνει την πόλη μας καλύτερη; Ποιες είναι οι αξίες που μας διδάσκει; Και πώς μπορούμε να   προωθήσουμε αυτές τις αξίες, τώρα που η συγκυρία της πανδημίας έχει περιορίσει τις ευκαιρίες μας για άθληση;
 
Η πρωτοβουλία Sport For Athens επιθυμεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από ένα πρόγραμμα συμμετοχικών δράσεων για τους κατοίκους της Αθήνας.
 
Η εναρκτήρια εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση των φορέων που συμμετέχουν, του πλάνου δράσεων και αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στις δραστηριότητες του προγράμματος.
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο:
 https://www.facebook.com/events/251781076652306  
 
Η ομάδα παρέμβασης του Sport for Athens αποτελείται από την πρωτοβουλία Hope Sports της Οργάνωσης Γη, το περιοδικό δρόμου «Σχεδία», το Syrian-Greek Youth Forum και πρόσφυγες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα Curing the Limbo του Δήμου Αθηναίων.
 
Όραμά της είναι η χρήση και η διάδοση του αθλητισμού ως ένα εργαλείο για θετική κοινωνική αλλαγή, ως ένα μέσο για να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές κοινότητες, με επίκεντρο τις γειτονιές του Κολωνού, του Κεραμεικού, του Μεταξουργείου και της Ακαδημίας Πλάτωνος.
 
 

Η δράση αποτελεί μέρος του co-Athens που υλοποιείται από το ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων Curing the Limbo μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος UIA.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες