Shedia

EN GR

26/07/2021 Το περιοδικό

Η διαφορετικότητα των πολιτισμών στο «σχεδία home»

 
Από την Τετάρτη 28 Ιουλίου, η Μελίνα Γκιόλβα θα παρουσιάσει τη φωτογραφική της έκθεση, ένα προσωπικό οδοιπορικό από διάφορες γωνιές του κόσμου που ξεδιπλώνεται στο «σχεδία home», προωθώντας τις έννοιες της διαφορετικότητας, της αυτεπίγνωσης και της αλληλεγγύης καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν αποκλειστικά στη «σχεδία».
 
Η δυναμική των πορτρέτων της Γκιόλβα βρίσκεται στην ικανότητά τους να ξεπερνούν τη γλωσσική έκφραση. Ειτε κοιτούν απευθείας τον φακό της, είτε βρίσκονται βυθισμένοι στον δικό τους εσωτερικό κόσμο, οι πρωταγωνιστές των πορτρέτων της μοιάζουν να κοιτούν τον θεατή σαν έναν συνοδοιπόρο στο δικό τους μονοπάτι, να μοιράζονται μαζί του ένα κομμάτι της ρουτίνας τους, του πολιτισμού και των παραδόσεών τους. Ο χρόνος σταματάει στην στιγμή εκείνη που θα στρέψουν το βλέμμα τους στο φακο της, στους θεατές. Εισβολή ή οικειότητα; 
 
Οι εικόνες της Γκιόλβα σκιαγραφούν έναν κόσμο που αναμένει να ανακαλυφθεί. Διεγείρουν συναισθήματα και προκαλούν κρυφές επιθυμίες που μεταφέρουν τον θεατή στον γεμάτο περιέργεια κόσμο της ίδιας της φωτογράφου. Σαν μια ανοιχτή πρόσκληση σε ένα ταξίδι διαλογισμού και προσωπικής έκθεσης που γεννά την ανάγκη να δημιουργήσει κανείς την δική του πορεία, και την επιθυμία για αλλαγή, μια ακατάπαυστη ανάγκη να εξερευνήσει νέες νοοτροπίες, εικόνες και τόπους.
 
Η εκτεταμένη διεθνής και πολυπολιτισμική της έκθεση, έγινε η αφορμή για την συμβολή της σε κοινωνικά και ανθρωπιστικά προγράμματα με σκοπό την οικονομικής τους ενίσχυση σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως όπως το Tabitha Foundation στην Cambodia, το Humanity Unified στην Rwanda και αυτό το καλοκαίρι, το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία». 
 
 
Εγκαίνια: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021, στις 20:00
 
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουλίου - 31 Αυγούστου, 2021
 
Τοποθεσία: «σχεδία Home», Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες