Shedia

EN GR

21/07/2021 Το περιοδικό

«Αόρατες διαδρομές» στο κέντρο της Αθήνας

 

«Αόρατες διαδρομές» είναι ο τίτλος μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας του περιοδικού δρόμου «σχεδία». Πρόκεται για ένα πρόγραμμα περιηγήσεων στο κέντρο της Αθήνας με οδηγούς (νυν και πρώην) άστεγους συμπολίτες μας. Ένας από αυτούς τους οδηγούς είναι και ο Μιχάλης που θα μας ξεναγήσει σε μια διαφορετική περιήγηση του κέντρου της Αθήνας αυτό το Σάββατο, 24 Ιουλίου και το επόμενο Σάββατο, 31 Ιουλίου.
 
Ως «μια εμπειρία που θα σου αλλάξει τον τρόπο που αντικρίζεις τον κόσμο», την περιέγραψε η Μαρία, μαθήτρια της Δευτέρας Λυκείου, η οποία είχε συμμετάσχει, μαζί με την τάξη της, σε μια «αόρατη διαδρομή». «Οι περισσότεροι συμμαθητές μου και εγώ έχουμε επισκεφτεί τοποθεσίες κοντά στο κέντρο, όμως κανείς δεν γνώριζε αυτή την πτυχή της πόλης μας. Είναι συνταρακτικό να κάνεις ένα βήμα προς την πραγματικοτητα και να αντικρίζεις ανθρώπους με εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής. Μπορεί να γνωρίζουμε τα ποσοστά της φτώχειας στη χώρα μας, όμως ποιος πραγματικά ξέρει πού κοιμούνται, πού σιτίζονται και πού περιθάλπονται οι άποροι συμπολίτες μας; Μέσα από το απροσδόκητο ταξίδι στην καθημερινότητα ενός άστεγου συνανθρώπου μας, μάθαμε για τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί για στη στέγαση των απόρων, για τα συσσίτια και για την προσφορά των “Γιατρών του Κόσμου”».
 
Διάρκεια περιήγησης: 10:30 – 12:30
 
Ημερομηνίες: Σάββατο, 24 Ιουλίου & Σάββατο, 31 Ιουλίου
 
Αφετηρία: Στάση μετρό «Μεταξουργείο», έξοδος: Δεληγιάννη/ Χίου
 
Η κράτηση είναι απαραίτητη.
 
Τηλέφωνο κρατήσεων: 213 0231220 & email στο: walks@shedia.gr
 
To κόστος για τη συμμετοχή διαμορφώνεται στα 8€ ανά άτομο. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η περιήγηση καθώς και ένας καφές ή ρόφημα της επιλογής σας (τσάι ή αναψυκτικό) στο «σχεδία home».
 

 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες