Shedia

EN GR

01/07/2021 Το περιοδικό

Η «σχεδία» της προφύλαξης από τον καύσωνα

«Θυμήσου να βάλεις τον καιρό στο αναθεματισμένο το βιβλίο σου, ο καιρός είναι πολύ σημαντικός» σημείωνε Έρνεστ Χέμινγουέι.

Συμφωνώντας με τον κορυφαίο αμερικανό συγγραφέα και έχοντας απόλυτη επίγνωση της σημασίας του καιρού, και εν προκειμένω του κύματος καύσωνα, στην καθημερινότητα όλων μας, ζητήσαμε από τους ανθρώπους της «σχεδίας» μας να αποφύγουν τη σημερινή ημέρα πόστα τα οποία δεν είναι σκιερά και δεν προσφέρουν την αναγκαία προφύλαξη από τη ζέστη. Ούτως ή άλλως, σε μέρες ακραίων καιρικών φαινομένων, διαρκής έγνοια και συμβουλή μας είναι να στέκονται στη σκιά, όπου αυτό είναι εφικτό, να προσέχουν τον εαυτό τους και να παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Συνεπώς, τη σημερινή ημέρα, δεν θα βρείτε ανθρώπους της «σχεδίας» μας στα ακόλουθα πόστα: Μετρό στάση «Πανεπιστήμιο» από την έξοδο της Βιβλιοθήκης, Μετρό στάση «Ευαγγελισμός» από την πλευρά του νοσοκομείου, Μετρό στάση «Δάφνη».

Κι αυτό γιατί δεν παρέχουν την αναγκαία προφύλαξη από τη ζέστη. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες στάσεις μετρό και σημεία διανομής περιοδικού τα οποία δεν είναι αρκούντως σκιερά, ευτυχώς, όμως, χάρη στην καλή διάθεση και εν συναίσθηση των υπευθύνων του μετρό, τους επιτρέπεται σε κάποιους σταθμούς να πουλήσουν τη «σχεδία» στο εσωτερικό τους.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες