Shedia

EN GR

18/08/2021 Το περιοδικό

Ο διασώστης

Ένα πρωί, γύρω στις 10:30, έξω από το μετρό Πανεπιστήμιο, στην πλευρά της πλατείας Κοραή, μια κυρία αγόρασε, χαμογελαστή, το περιοδικό από τον Λευτέρη, για να κάτσει, στη συνέχεια, σε ένα πεζούλι, λίγο παραπέρα να το ξεφυλλίσει. Ίσως από τη ζέστη και τον ήλιο, ή για κάποιον άλλο λόγο, η κυρία δεν ένιωθε πολύ καλά και μετακινήθηκε στη σκιά, αλλά, πάλι, δεν άντεξε και λιποθύμησε. Ο άνθρωπος της «σχεδίας» πήγε αμέσως να τη βοηθήσει. Την ξάπλωσε προσεκτικά στο πεζούλι, άρχισε να της μιλάει, κάλεσε το ΕΚΑΒ και πήγε να αγοράσει ένα μπουκαλάκι νερό από το περίπτερο για να τη δροσίσει. Έμεινε στο πλάι της μέχρι να έρθει μια μηχανή του ΕΚΑΒ, να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η κυρία είχε αρχίσει να συνέρχεται, ήπιε το νεράκι που της πρόσφερε ο Λευτέρης και τον ευχαρίστησε για τη βοήθειά του. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ αφού έκανε τα απαραίτητα ώστε η κυρία να επανέλθει πλήρως τον ευχαρίστησε, λέγοντας ότι ήταν πολύ σημαντική η βοήθειά του.

Απόσπασμα από τη στήλη «Ημερολόγιο» του τεύχους Σεπτεμβρίου της «σχεδίας» μας, το οποίο θα κυκλοφορήσει κανονικά, την επόμενη Τετάρτη 25 Αυγούστου, στους δρόμους της πόλης.
 
Στο μεταξύ, το καλοκαιρινό τεύχος έχει ήδη εξαντληθεί. Στους δρόμους οι άνθρωποι της «σχεδίας» κρατούν την αγγλική έκδοση του περιοδικού και, ίσως σε ορισμένους να έχουν απομείνει κάποια τελευταία τεύχη από την ελληνική, δροσερή και καλοκαιρινή μας έκδοση. Αν μιλάτε αγγλικά και θέλετε να σταθείτε πλάι στους ανθρώπους εκείνους της «σχεδίας» που δεν μιλούν μια ξένη γλώσσα (και άρα δυσκολεύονται πολύ να το επικοινωνήσουν), να τους υποστηρίξετε, πουλώντας, στην ουσία, το περιοδικό για λογαριασμό τους στους ξένους επισκέπτες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 213 0231220 ή meet@shedia.gr.
 
 
Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου και εξώφυλλο της «σχεδίας», το καλοκαίρι του 2015  (#28). 
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες