Shedia

EN GR

25/09/2020 Το περιοδικό

Σχεδία εν Λευκάδι

Το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία», αρχές Οκτωβρίου, ταξιδεύει στο σμαραγδένιο νησί για ένα διήμερο αλληλεπίδρασης, πολιτισμού και αλληλεγγύης. με τίτλο «σχεδία εν Λευκάδι».

Η Λευκάδα είναι το επόμενο αγκυροβόλιο  της «σχεδίας» Οι  άνθρωποι του ελληνικού περιοδικού δρόμου θα βρεθούν στο σμαραγδένιο νησί  των Επτανήσων στις 2 και 3 Οκτωβρίου για ένα διήμερο γνωριμίας, αλληλεπίδρασης και διασκέδασης. 

Kινηματογραφικές προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης «σχεδία aρτ», συζητήσεις, η «σχεδία» θα στήσει μια σειρά από μικρές γιορτές (σταδιακά) σε ολόκληρο το νησί για να μιλήσουμε και να αναδείξουμε όλα αυτά που μας ενώνουν. Την αλληλεγγύη, την αφοσίωση στο διπλανό, την αγάπη για τη ζωή, την ελπίδα, τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και των συνεργειών, την σημασία  της αυτονομίας  αλλά και της δέσμευσής μας απέναντι στους άλλους.

Με εικόνες, βιβλία, εργαστήρια, συζητήσεις και δεκάδες άλλους τρόπους θα βρεθούμε, θα χαρούμε, θα διασκεδάσουμε,  θα μιλήσουμε, θα αναδείξουμε λύσεις  και όχι μόνο προβλήματα. Και σύντομα θα επιστρέψουμε με πολλές κινηματογραφικές στιγμές κοινωνικής αλληλεγγύης και ένα μεγάλο φεστιβάλ.

Η «σχεδία» συνεργάζεται με τον Δήμο Λευκάδας και όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του, την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου και την συνεργασία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του νησιού.

Η γιορτή «Σχεδία εν Λευκάδι» υλοποιείται με την υποστήριξη της Watt +Volt και της Coral A.E.

 

Πρόγραμμα διημέρου

Παρασκευή  2 Οκτωβρίου 2020

19:30: Προβολή  του «webdoc» της ΕΡΤ, «Η ιστορία της τελευταίας σελίδας», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Φυλακτού.

19:50: Παρουσίαση του βιβλίου «Με μία σχεδία. Ανθολογία μικροδιηγήματος “100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “Σχεδία”», από τις Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης.

Συμμετέχουν: Νίκη Αραμπατζή, δημοτική σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, πρόεδρος του Ρ/Σ  «Αθήνα984», Σπύρος Κιοσσές, συγγραφέας, Ε.ΔΙ.Π του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μιχάλης Μακρόπουλος, συγγραφέας – μεταφραστής.

Πού; Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός, Λευκάδα.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Βιβιάννα Βαρδή.

 

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

11:00 & 12:00:  Εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών «σχεδία αρτ» με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της πόλης και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της «σχεδίας».
Πού; Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας.

20:00: Προβολή της ταινίας του Μενέλαου Καραμαγγιώλη  «Η  σχεδία μου».
 
21:00: Συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον διευθυντή του περιοδικού δρόμου «σχεδία» Χρήστο Αλεφάντη και έναν πωλητή της «σχεδίας».
Πού; Κεντρική πλατεία Καρυάς.

 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες