Shedia

EN GR

29/10/2020 Το περιοδικό

Η «σχεδία» τρέχει Mαραθώνιο

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επιμένει και τρέχει τον δικό του Μαραθώνιο, αλλά και αγώνες δρόμου 10 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας, διοργανώνοντας, παράλληλα, το παραδοσιακό «pasta party», στο φιλόξενο «σχεδία home», σε ένα Σαββατοκύριακο (7 & 8 Νοεμβρίου) γεμάτο δράσεις, γεύσεις, αλληλεγγύη.
 
«Αν θέλεις να ζήσεις έναν αγώνα τρέξε 100 μέτρα. Αν θέλεις να ζήσεις μία σημαντική εμπειρία, τρέξε έναν μαραθώνιο», είχε πει ο κορυφαίος τσέχος δρομέας Εμίλ Ζάτοπεκ. Μπορεί, ελέω πανδημίας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας να μην πραγματοποιηθεί τούτη τη χρονιά, όμως, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» μένει πιστό στην παράδοση και μας προσκαλεί να ετοιμάσουμε τις ελβιέλες μας για να μη στερηθούμε τα οφέλη για την ψυχή και το σώμα που μας προσφέρει η δρομική άσκηση.
 
Το επόμενο Σαββατοκύριακο (7 & 8 Νοεμβρίου), με τήρηση, φυσικά, όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, η «σχεδία» θα συγκροτήσει τέσσερις ομάδες δρομέων (η καθεμιά δεν θα υπερβαίνει τα εννιά άτομα), με τρία σημεία εκκίνησης στο κέντρο της Αθήνας. Την Κυριακή το πρωί στις 11:00 θα ξεκινήσουν οι δρομείς της «σχεδίας» των 10 χιλιομέτρων. Σημεία αφετηρίας θα είναι η πλατεία Συντάγματος (από εκεί θα φύγει ένα γκρουπ) και το Καλλιμάρμαρο (δύο γκρουπ). Μια μέρα πριν, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, η ομάδα ειδικών αποστολών της «σχεδίας», που φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια ζωής, θα τρέξει έναν γεμάτο Μαραθώνιο, 42.195 μέτρα, δηλαδή, σε μια μοναδική διαδρομή, που θα κινηθεί μέσα στην πόλη.

Σημεία ανεφοδιασμού των συμμετεχόντων δρομέων θα είναι πόστα, όπου σταθερά βρίσκονται πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία». Για ένα ποτήρι νερό, μια μπάρα δημητριακών, μια καλημέρα με τον άνθρωπο.
 
Σημείο τερματισμού όλων θα είναι το «σχεδία home», στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Εκεί, όπου θα γιορταστεί με κάθε τιμή η μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και της αλληλεγγύης. Οι αγώνες των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσουν στις 11:00 π.μ., ενώ ο μεγάλος Μαραθώνιος του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 08:00 π.μ.  Ο Πέτρος Παρθένης της ομάδας weswim.gr, έχει αναλάβει το σχεδιασμό και οργάνωση του Μαραθωνίου, ενώ η Gabi Naegele, ο Γιάννης Κωστάκης και η Έλενα Άνθη θα συντονίσουν τα αγωνίσματα των 10 χιλιομέτρων. Μαζί τους και ο Χρήστος Κορομηλάς, ο τυφλός υπεράνθρωπος και υπεραθλητής, που θα τρέξει μαζί μας τα 10 χιλιόμετρα την Κυριακή, ενώ θα μοιραστεί μαζί μας σκέψεις και εμπειρίες στο πάστα πάρτι μας. Εθνικός Κήπος, Ακρόπολη, Φιλοπάππου, Θησείο, Πλάκα, Μητροπόλεως, Μακρυγιάννη, «σχεδία home» είναι κάποια από τα σημεία των διαδρομών.
 
«Τρέχοντας σε Μαραθωνίους, μπόρεσα να ανακτήσω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου», μας είχε εκμυστηρευτεί η Έλενα Άνθη, που έχει τρέξει στο παρελθόν, φορώντας το κόκκινο γιλέκο. Πριν, όμως, ανεβάσουμε ρυθμούς και κατεβάσουμε χιλιόμετρα, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» μας δίνει ραντεβού για «πάρτι με μακαρόνια» (pasta party»), στο «σχεδία home», την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 20:00. Οι θέσεις είναι ακόμη πιο περιορισμένες, οπότε, αν θέλετε να είστε κοντά μας, καλό θα είναι να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή.

INFO: Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 20:00, «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2). Tο κόστος συμμετοχής στο πάστα πάρτι είναι 15€ (περιλαμβάνει μακαρονάδα, σαλάτα, κρασί και αναψυκτικά), ενώ θα υπάρχει και έκπτωση 20% στα κοκτέιλ που έχει σχεδιάσει, ειδικά για το «σχεδία home», o βραβευμένος bartender Πέτρος Μυτιληναίος. Όποια έσοδα προκύψουν από τη βραδιά, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια». Η συμμετοχή στους αγώνες-γιορτές δρόμου είναι δωρεάν. Η κράτηση είναι απαραίτητη.
 
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:  213 023 1220, 210 3314310, info@shedia.gr, info@shediahome.gr, www.shediahome.gr
 
ΥΓ. Θα υπάρξει, βέβαια, ενημέρωση, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αλλαγές και νέα μέτρα λόγω Covid-19.

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες