Shedia

EN GR

10/12/2019 Το περιοδικό

Χριστουγεννιάτικο cocktail party στο «σχεδία home»

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τη 1μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

Η «σχεδία», σε συνεργασία με το Aegean Cocktails & Spirits και τη «Μέτρον Άριστον», φέρνουν κοντά σας  τα καλύτερα μπαρ της πόλης, τις καλύτερες μουσικές, finger food –με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου– και πολλές μα πάρα πολλές άλλες εκπλήξεις. Όλα αυτά στο ολοήμερο pre Xmas πάρτι μας, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 13:00 μέχρι τις 21:00, στο «σχεδία home», στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Νικίου. 

Να τι θα συμβαίνει όλη την ημέρα:

* Tα καλύτερα μπαρ της πόλης  θα σερβίρουν Aegean Cocktails με χριστουγεννιάτικη απόχρωση. Ανάμεσα στα bars που θα συμμετάσχουν είναι τα: The Clumsies, Baba au Rum, Mai Tai, Upupa Epops, A for Athens, Lokali, The Gin Joint, Holy Spirit, Barro Negro, Spoiled Bar, 42 bar, Noel κ.ά.   

Δοκιμάστε το xmas Negroni με τσίπουρο και σιρόπι gingerbread, ένα «Be my Santa» στην ελληνική χριστουγεννιάτικη βερσιόν μίας σανγρίας, φλερτάρετε με ένα «Met at Xmas» στο χέρι μια παραλλαγή ενός Old Fashioned με ελληνικότητα ή ένα χριστουγεννιάτικο Gin & Tonic. Τα κοκτέιλ αυτά θα σερβίρονται για την ημέρα του πάρτι στην τιμή των 5€.

* Στα decks θα παρελάσουν από νωρίς κορυφαίοι μουσικοί παραγωγοί της πόλης, ηθοποιοί, σκηνοθέτες. Ανάμεσά τους, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος με τους DJs του αγαπημένου μας Pepper 96,6 από τις 18:00   ως τις 21:00.

* Θα υπάρχει street-food με την επιμέλεια  του σπουδαίου μάγειρα Λευτέρη Λαζάρου.

* Η παγκόσμια πρεμιέρα της χορωδίας του περιοδικού δρόμου «σχεδία»! Η χορωδία, στην οποία συμμετέχουν διανομείς του ελληνικού περιοδικού δρόμου, είναι ένα πρότζεκτ που υλοποιείται σε συνεργασία με την El Sistema Greece.

* Θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας από το κατάστημα «σχεδία αρτ» με έργα φτιαγμένα από το ανακυκλωμένο χαρτί του περιοδικού «σχεδία».

*Θα μπορείτε να περιηγηθείτε στα εργαστήρια και σε όλους τους χώρους του ιστορικού  κτιρίου της οδού Κολοκοτρώνη, που μετρά σχεδόν 150 χρόνια ζωής.

Σκοπός της συνέργειας να υποδεχθούμε τις γιορτές που έρχονται και τη νέα χρονιά με ένα μεγάλο πάρτι στο νέο all day στέκι της πόλης, αλλά και να υποστηριχθεί η υπεύθυνη στάση στην κοινωνία των πολιτών που πρεσβεύουν και υποστηρίζουν οι ανωτέρω εταιρείες και να συνεισφέρουμε προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στις οποίες απευθύνεται η  «σχεδία».  

Για το σκοπό αυτό, η «Μέτρον Άριστοv»,  μία οργάνωση που ευαισθητοποιείται σε θέματα υπευθυνότητας γύρω από το χώρο του αποστάγματος, θα δωρίσει στην εκδήλωση τα ποτά που εταιρείες  του χώρου, ευγενικά, παραχωρούν και υποστηρίζουν για αυτή τη φιλανθρωπική δράση.Οι εταιρείες αυτές είναι οι (αλφαβητικά):

Δεκαράκι Τσίπουρο, Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, 
Beefeater London Dry Gin, Campari, Cinzano, METAXA 12 STARS, Opurist Τσίπουρο, Three cents, Tsaknakis Premium Brands.
 

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις δράσεις του περιοδικού δρόμου “σχεδία”». Μέσα από αυτές, σαράντα πέντε (45) συνάνθρωποί μας απέκτησαν ξανά στέγη, δύο στους τρεις δηλώνουν ότι η “σχεδία” συνέβαλε στην εξασφάλιση ενός βασικού εισοδήματος για την κάλυψη αναγκών στέγασης, ενώ περισσότεροι από εκατό (100) επανεντάχθηκαν στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι σπουδαίο και ουσιαστικό. Θέλαμε  πολύ και εμείς να συνεισφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στους σκοπούς αυτούς. Τα μπαρ της πόλη μας αγκάλιασαν με μεγάλη χαρά  την ενέργεια που θα στηρίξει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», μας είπε η Ντένη Καλλιβωκά, εμπνεύστρια και founder του Aegean Cocktails & Spirits της «Μέτρον Άριστον».

Ελάτε να περάσουμε καλά για καλό σκοπό!

Οι πόρτες του «σχεδία home» θα ανοίξουν, όπως κάθε μέρα, στις 8:30 το πρωί και, επισήμως, το πάρτι θα ξεκινήσει στις 13:00 και θα κρατήσει ώς τις 21:00. Στην πραγματικότητα, όμως, θα διαρκέσει όλη τη μέρα και όλο το βράδυ!

Για περισσότερες πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι.

Όλες οι συμμετοχές είναι εθελοντικές και το σύνολο των εσόδων θα διατεθούν στη «σχεδία».

 


#shedia    #aegeancocktailsand spirits   #makingresponsibilityatrend

Τι είναι η «σχεδία»

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου. Πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της Αθήνας από διαπιστευμένους πωλητές οι οποίοι  προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η τιμή πώλησης είναι 4,00 ευρώ. Από αυτό το ποσό, τα 2,50€ (δηλαδή το 62,5%) πηγαίνει απευθείας στον πωλητή. 

Λίγα λόγια για το «σχεδία home» 

Το «σχεδία home» είναι ένα all day Café Bar Restaurant στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1890.  Οι πελάτες μπορούν από το πρωί να απολαύσουν καφέ με κέικ, ομελέτες, χυμούς, σάντουιτς, ενώ για φαγητό μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις 22 υπέροχες προτάσεις που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Μισελέν σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος έχει εκπαιδεύσει και  το προσωπικό της κουζίνας, συνανθρώπους μας που έχουν βιώσει την αστεγία, τη μακροχρόνια ανεργία και τη φτώχεια σε ακραίες μορφές, να ετοιμάζουν πεντανόστιμα πιάτα υψηλής ποιότητας. Η λίστα των κοκτέιλ είναι σχεδιασμένη από τον βραβευμένο μπάρμαν  Πέτρο Μυτιληναίο. Ο χώρος έχει σχεδιαστεί από το γραφείο Potiropoulos+Partners και τις playlists έχουν επιμεληθεί, μεταξύ άλλων, οι Αλεξάνδρα Γιαλίνη (Τρίτο Πρόγραμμα), Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του Pepper 96,6) και Γιάννης Νένες (Athens Voice Radio 102,5). 

Από το gift shop του χώρου μπορείτε να αγοράσετε υψηλής αισθητικής και ποιότητας αντικείμενα, από σκουλαρίκια μέχρι φωτιστικά που έχουν εκπαιδευτεί να κατασκευάζουν συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν στο δίκτυο των πωλητών του ελληνικού περιοδικού δρόμου και οι οποίοι μεταμορφώνουν κάτι που μπορεί, εκ πρώτης όψεως, να μοιάζει «άχρηστο» (όπως συμβαίνει με ένα παλιό περιοδικό) σε ένα όμορφο αντικείμενο. 
 
Λίγα λόγια για το Aegean Cocktails & Spirits 
 
 Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με στόχο  το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων.
 

Ο στόχος είναι τα εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο μπαρ, αλλά και στη συνείδηση των bartenders στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Περισσότερα για τις δράσεις μας δείτε εδώ:

https://www.diffordsguide.com/el-gr/encyclopedia/1556/bws/greek-spirits-give-them-a-chancehttps://www.diffordsguide.com/el-gr/encyclopedia/1556/bws/greek-spirits-give-them-a-chance

Λίγα λόγια για τη Μέτρον Άριστον: 

H Metron Ariston – Making Responsibility a Trend έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και σκοπός της είναι να συμβάλει στη σταδιακή ανάπτυξη μίας κουλτούρας και παιδείας βασισμένης στην προσωπική ευθύνη σε σχέση με το αλκοόλ σε όλα τα επίπεδα, από το στάδιο της καλλιέργειας και της παραγωγής έως και την «υπεύθυνη κατανάλωσή του».  Εμπλέκει τομείς όπως την υπεύθυνη κατανάλωση, την περιβαλλοντική ευαισθησία, την ανάδειξη της τοπικότητας καθώς και τον ανθρώπινο παράγοντα, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, φυλής, ηλικίας, εθνοτικής καταγωγής και σωματικής ακεραιότητας. 

«Σχεδία home» | Κολοκοτρώνη 56 | Αθήνα 10560 | +30 2130231220 | www.shediahome.gr | info@shedia.gr Facebook  shedia.streetpaper | Instagram  / shedia_home/ | Twitter  @_shedia | Pinterest /shediart/ | Youtube  Περιοδικό δρόμου Σχεδία | Tripadvisor  shedia_home | Foursquare  Shedia Home 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες