Shedia

EN GR

29/08/2018

«Οι πρώτοι της ζωής»

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά, αλλά ήδη οι φίλοι της ομάδας ειδικών αποστολών της «σχεδίας» έχουν ξεκινήσει να μαρσάρουν τις ελβιέλες τους. 
 
«Τρέχοντας σε Μαραθωνίους, μπόρεσα να ανακτήσω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, να κερδίσω βήμα βήμα ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Είναι μια συνεδρία σε έναν καλό ψυχολόγο. Ύστερα από κάθε προπόνηση, γυρνάω στο σπίτι και έχω τόση διάθεση και ενέργεια, που νομίζω ότι μπορώ να φέρω ανάποδα όλο τον κόσμο», μας εκμυστηρεύεται η κυρία Έλενα Άνθη για το πώς ακριβώς το γεγονός ότι φόρεσε τις ελβιέλες της τής μεταμόρφωσε τη ζωή. «Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια. Είχα πάθει ένα φοβερό ατύχημα, όπου έσπασα τη σπονδυλική μου στήλη και έχασα το ένα μου μάτι. Δεν μπορούσα να συνεχίσω την ποδηλασία, που αγαπούσα, και αναζητούσα έναν εναλλακτικό τρόπο άθλησης που δεν θα δημιουργούσε περισότερα προβλήματα στο σώμα μου. Άρχισα να τρέχω γύρω γύρω από το σπίτι και μετά όλο και πιο μακριά. Πριν από δύο χρόνια, ήρθε και ο πρώτος μου Μαραθώνιος. Τερμάτισα μετά από έξι ώρες συνειδητά, παρά το ότι ήμουν πολύ καλά προπονημένη, γιατί ο λόγος που αποφάσισα να λάβω μέρος ήταν για να παρακινήσω έστω και ένα άτομο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη ζωή του, υγείας ή άλλα, να μην το βάζει κάτω», μας λέει η κ. Άνθη, που στον Ημιμαραθώνιο του Μαρτίου έτρεξε για πρώτη φορά με την ομάδα ειδικών αποστολών της «σχεδίας», φορώντας και στα 21 χιλιόμετρα της διαδρομής το κόκκινο γιλέκο, κρατώντας, μάλιστα, ανά χείρας και ένα τεύχος του περιοδικού. «Θυμάμαι πολύ συγκινητικές στιγμές από εκείνον τον αγώνα. Άνθρωποι που τον παρακολουθούσαν αναγνώριζαν το γιλέκο, φώναζαν, έχοντας ένα σπινθηροβόλο βλέμμα, “Μπράβο, ‘σχεδία’, έμπαιναν μπροστά μου, ενώ έτρεχα, και με σταματούσαν για να με φιλήσουν. Περιμένω πώς και πώς τη στιγμή που θα τρέξω και Μαραθώνιο με την ομάδα της “σχεδίας”», προσθέτει. Μαζί με την Έλενα είχε τρέξει σε εκείνη τη διαδρομή, μπαίνοντας στο κόκκινο γιλέκο, και ο φίλος του περιοδικού Κωνσταντίνος Μαρτζέκης, ο οποίος στον περσινό Μαραθώνιο της Αθήνας είχε τερματίσει τελευταίος ως ένδειξη συμπαράστασης στους ανθρώπους που διανέμουν τη «σχεδία». «Τρέχω τελευταίος για τους πρώτους της ζωής», είχε δηλώσει πέρσι το Νοέμβριο σε συνέντευξή του στον ιστότοπο runningnews.gr. Μάλιστα, έδωσε το παρών και στον πρόσφατο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης.
 
 
Η εκκίνηση για τον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έχει ήδη έρθει η ώρα. Η ώρα για να δηλώσουν οι φίλοι και οι φίλες της «σχεδίας» το ενδιαφέρον τους να τρέξουν με την ομάδα ειδικών αποστολών της «σχεδίας» στην κλασική διαδρομή, μα και στα αγωνίσματα των 5.000 και 10.000 μέτρων, στη μεγάλη αθλητική γιορτή του κλασικού αθλητισμού, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.
Kαι αν το 2007, στο ξεκίνημά μας, η παρέα αποτελούνταν από τέσσερα άτομα, φέτος έχουμε φθάσει τους 230. Τόσες είναι οι θέσεις στις γραμμές της εκκίνησης μέσω της ομάδας της «σχεδίας» και στα τρία αγωνίσματα. Συγκεκριμένα, 40 στον Κλασικό Μαραθώνιο, 90 στα 10 χιλιόμετρα και 100 στα 5 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί ότι από τις 230 θέσεις οι 120 έχουν ήδη κρατηθεί, οπότε καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν, πολύ πριν από την καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμετοχής της Δευτέρας 20 Αυγούστου. 
Πωλητές, αναγνώστες του περιοδικού, εθελοντές, στελέχη εταιρειών, απλοί φίλοι, όλοι που στηρίζουν τη «σχεδία» έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται για να αναμετρηθούν ο καθένας με τον εαυτό του, γιατί αυτό είναι ο Μαραθώνιος, μια αναμέτρηση με τον ίδιο σου τον εαυτό. Οι συναντήσεις της ομάδας ειδικών αποστολών της «σχεδίας» θα αρχίσουν να πυκνώνουν το επόμενο διάστημα με αποκορύφωμα, φυσικά, το δικό μας «πάρτι με μακαρόνια» (pasta party) τρεις μέρες πριν από την εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, το οποίο φέτος, για πρώτη φορά, θα γίνει στο νέο σπίτι της «σχεδίας», στο κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη 56.
 
Το κόστος για τη συμμετοχή στο αγώνισμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου είναι: 40 ευρώ για το βασικό πακέτο του ΣΕΓΑΣ (25 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 15 ευρώ για το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας»), ενώ το ενισχυμένο είναι 55 ευρώ (40 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 15 ευρώ για το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας»). Για το αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων είναι 33 ευρώ (18 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 15 ευρώ για το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας»), ενώ το ενισχυμένο είναι 48 ευρώ (33 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 15 ευρώ για το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας»). Για το αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων, το κόστος είναι 27 ευρώ (12 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 15 ευρώ για το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας») για το βασικό πακέτο και για το ενισχυμένο είναι 42 ευρώ (27 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 15 ευρώ για το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας»). Κάθε βασικό πακέτο περιλαμβάνει αριθμό συμμετοχής δρομέα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπ, αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού και αναμνηστικό T-shirt της «ομάδας ειδικών αποστολών» της «σχεδίας» και της Εθνικής Αστέγων, ενώ το ενισχυμένο περιλαμβάνει, επίσης, δώρο της διοργάνωσης με το λογότυπο και το επίσημο T-shirt του αγώνα. 
 
Σημειώνεται ότι φέτος, και για πρώτη φορά, το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας» είναι ειδικά σχεδιασμένο για τρέξιμο, το οποίο θα φέρει το λογότυπο του ελληνικού περιοδικού δρόμου.
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν την Τετάρτη 18 Απριλίου. Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.athensauthenticmarathon.gr), πέρυσι οι ατομικές εγγραφές για τα αγωνίσματα των 5 και 10 χιλιομέτρων έκλεισαν μέσα σε 10 ώρες, οπότε ο μόνος τρόπος να συμμετάσχει κανείς σε ένα από τα δύο αυτά αγωνίσματα ήταν μέσω ομαδικής εγγραφής. Η εμπειρία μας λέει ότι και εμείς τις τελευταίες μέρες πριν από το μεγάλο γεγονός στα γραφεία της «σχεδίας» δεχόμαστε δεκάδες κλήσεις από ανθρώπους που ψάχνουν «ένα νούμερο» για κάποιο από τα τρία αγωνίσματα. Είναι μέρες που έχουν εξαντληθεί και σε μας οι θέσεις. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι να τρέξουν με τα μπλουζάκια της «σχεδίας» και της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» μπορούν να κλείσουν θέσεις επικοινωνώντας με το 213 0231220 ή το info@shedia.gr. 
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες