Shedia

EN GR

23/01/2017 Το περιοδικό

Τρέξτε με τη φανέλα της «σχεδίας»!

 
«Παρόλο που ένα μεγάλο κομμάτι το περπατούσα, αισθανόμουν ότι πετούσα. Θα ήθελα να παρακινήσω τους συναδέλφους μου να το δοκιμάσουν. Ο Μαραθώνιος είναι κίνηση, ενεργοποίηση. Κι αυτή η ομαδική κίνηση συναντά την κάθαρση. Βλέπεις τον άλλον πιο καθαρά, αισιόδοξα. Δημιουργεί την αίσθηση ότι μπορείς να πετύχεις ακόμη περισσότερα». ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΗ*
 
*Η Ματίνα Πασχάλη, 58 χρόνων, πωλήτρια της σχεδίας, συμμετείχε για πρώτη φορά στη ζωής της σε αγωνά δρόμου τον περασμένο Μάρτιο (2016). Ετρεξε τα 5 χιλιόμετρα, με την ομάδα του περιοδικού, την Κυριακή 20 Μαρτίου, ημέρα που έγινε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. 
 
Τρέξτε με τη φανέλα της «σχεδίας»!
 
Ανοιξαν οι συμμετοχές για τον ημιμαραθώνιο της Αθήνας (Κυριακή 19 Μαρτίου). Θέσεις υπάρχουν τόσο για τα 21,1 όσο και στα 5 χιλιόμετρα.
 
Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, μια ετήσια συνδιοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων που κάθε άνοιξη τα τελευταία έξι χρόνια συσπειρώνει τους λάτρεις του τρεξίματος και ευρύτερα του αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου. Πιστή στην παράδοση, που ξεκίνησε το 2007 όταν και κατέκτησε τον Μαραθώνιο της Αλοννήσου, η «ομάδα ειδικών αποστολών» της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων και της «σχεδίας» θα δώσουν και φέτος το παρών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού. 
 
Μεταξύ των φίλων και υποστηρικτών που θα βρεθούν στις γραμμές της εκκίνησης βρίσκονται και πολλοί πωλητές της «σχεδίας», που μέσα από αυτή τη διαδικασία βρήκαν το κίνητρο να ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης για να τρέξουν, να πάρουν βαθιές ανάσες οξυγόνου μέσα από μια αθλητική συμμετοχική διαδικασία. 
 
Η κ. Ματίνα Πασχάλη ήταν μία από εκείνες που το τόλμησαν. Τον περασμένο Μάρτιο, πήρε μέρος στο αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων και, παρά τον αρχικό της φόβο ότι μπορεί να μην τα κατάφερνε, η εμπειρία τής άφησε μια αίσθηση, όπως η ίδια λέει, κάθαρσης. «Η έννοια της συμμετοχής, σε συνδυασμό με την προσφορά, αφού τρέχαμε για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, αλλά και η δυναμική που δημιούργησαν με έκαναν να υπερβώ αυτά που νόμιζα για τον εαυτό μου. Άκουγα ότι ο τερματισμός θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Το γεύτηκα και ένιωσα εξαιρετικά. Η πίστη μου ότι συμμετέχω και ότι κοινωνώ με τους άλλους ξεπέρασε τη λογική μου. Αν σκεφτόμουν μόνο με τη λογική, η ηλικία μου και η φυσική μου κατάσταση θα με έκαναν να οπισθοχωρήσω. Ο κόσμος, η κίνηση, το “μαζί” δημιουργούσε κάτι που με εξιτάριζε και μου έδινε φοβερή δύναμη. Παρόλο που ένα μεγάλο κομμάτι το περπατούσα, αισθανόμουν ότι πετούσα. Θα ήθελα να παρακινήσω τους συναδέλφους μου να το δοκιμάσουν. Ο Μαραθώνιος είναι κίνηση, ενεργοποίηση. Κι αυτή η ομαδική κίνηση συναντά την κάθαρση. Βλέπεις τον άλλον πιο καθαρά, αισιόδοξα. Δημιουργεί την αίσθηση ότι μπορείς να πετύχεις ακόμη περισσότερα», περιγράφει την εμπειρία της. 
Όποιος φίλος ή φίλη επιθυμεί να βρεθούμε μαζί στη γραμμή της εκκίνησης των 5 και 21 χιλιομέτρων και να τρέξουμε μαζί στους δρόμους της πόλης ας μας στείλει ένα email (info@shedia.gr) ή ας επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τα γραφεία της «σχεδίας» (2130231220) το αργότερο ως την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.
 
To κόστος συμμετοχής για το αγώνισμα των 21 χιλιομέτρων είναι 22 ευρώ για το βασικό πακέτο του ΣΕΓΑΣ (12 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 10 ευρώ για το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας»), το ενισχυμένο είναι 37 ευρώ (27 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 10 ευρώ για το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας»), ενώ το πλήρες είναι 40 ευρώ (30 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 10 ευρώ για το μπλουζάκι).
 
Για το αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων, το κόστος συμμετοχής είναι 18 ευρώ για το βασικό πακέτο του ΣΕΓΑΣ (8 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 10 ευρώ για το αναμνηστικό μπλουζάκι της «σχεδίας»), για το ενισχυμένο είναι 33 ευρώ ( 23 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 10 για το μπλουζάκι της «σχεδίας»), ενώ για το πλήρες είναι 40 ευρώ (30 ευρώ για τον ΣΕΓΑΣ και 10 ευρώ για το μπλουζάκι της «σχεδίας»). 
 
Το Βασικό Επίπεδο Εγγραφής περιλαμβάνει:
• Αριθμός Συμμετοχής με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης
• Οnline ανακοίνωση αποτελεσμάτων
• Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του αγώνα (σταθμοί υποστήριξης, ιατρικές υπηρεσίες, κλπ)
• Μετάλλιο Τερματισμού
• Πιστοποιητικό Συμμετοχής με χρόνους τερματισμού (μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων)
   Το Ενισχυμένο Επίπεδο Εγγραφής περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και επιπλέον:
• Επίσημο T-shirt του Αγώνα
   Το Πλήρες Επίπεδο Εγγραφής περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και επιπλέον:
• Κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με όλα τα ΜΜΕ στην περιοχή της Αθήνας για διάστημα τριών ημερών πριν και δύο ημερών μετά το αγώνα (6 ημέρες)
• 50% έκπτωση στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες