Shedia

EN GR

03/11/2016 Γκoλ στη Φτώχεια

Το πάρτι στο κατάστρωμα και μια ιστορία "κάθαρσης"

Μια παρέα 160 ανθρώπων θα βρεθεί στα τρία σημεία εκκίνησης την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ημέρα που στην Αθήνα διεξάγεται ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, διεκδικώντας μια ζωή διαφορετική, για τους εαυτούς τους αλλά και για τον άλλο άνθρωπο. Τρεις μέρες νωρίτερα (Πέμπτη 10 Νοεμβρίου), θα γίνει το καθιερωμένο πλέον «πάρτι με μακαρόνια» της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» και του περιοδικού δρόμου «σχεδία» για να φορτώσουμε υδατάναθρακες, δύναμη και αγάπη. Όλα αυτά για την ενίσχυση της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» (εθνική αστέγων) και του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αλλά και, όπως δηλώνει ένας από τους ανθρώπους της «σχεδίας», επειδή η ομαδική κίνηση συναντά την κάθαρση. 

«Η έννοια της συμμετοχής, σε συνδυασμό με την προσφορά, αφού τρέχαμε για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, αλλά και η δυναμική που δημιούργησαν με έκαναν να υπερβώ αυτά που νόμιζα για τον εαυτό μου. Άκουγα ότι ο τερματισμός θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Το γεύτηκα και ένιωσα εξαιρετικά. Η πίστη μου ότι συμμετέχω και ότι κοινωνώ με τους άλλους ξεπέρασε τη λογική μου. Αν σκεφτόμουν μόνο με τη λογική, η ηλικία μου και η κακή φυσική μου κατάσταση θα με έκαναν να οπισθοχωρήσω. Ο κόσμος, η κίνηση, το “μαζί” δημιουργούσε κάτι που με εξιτάριζε και μου έδινε φοβερή δύναμη. Ο Μαραθώνιος είναι κίνηση, ενεργοποίηση. Κι αυτή η ομαδική κίνηση συναντά την κάθαρση. Βλέπεις τον άλλο πιο καθαρά, αισιόδοξα. Δημιουργεί την αίσθηση ότι μπορείς να πετύχεις ακόμα περισσότερα», αφηγήθηκε όταν της ζητήσαμε να μας μιλήσει για εκείνη την εμπειρία της.
 
Είναι λόγια της κ. Ματίνας Πασχάλη, πωλήτριας της «σχεδίας», η οποία τον περασμένο Μάρτιο συμμετείχε για πρώτη φορά στη ζωή της σε έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, φορώντας της φανέλα αυτή τη φορά, και όχι το γιλέκο, της «σχεδίας». Παρακινήθηκε, όπως παραδέχθηκε, από τους «άλλους συναδέλφους της» και το γενικότερο κλίμα ευφορίας στις τάξεις του περιοδικού και της εθνικής αστέγων εν όψει του ημιμαραθωνίου της Αθήνας.
 
Η κ. Πασχάλη είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους της «σχεδίας» που ακολούθησαν το ίδιο μονοπάτι για πρώτη φορά στη ζωή τους. Βρέθηκαν στη γραμμή της αφετηρίας, στα 5 ή στα 10 χιλιόμετρα, στο ημιμαραθώνιο ή στο μαραθώνιο, συναντώντας -όπως είναι τα λόγια της κ. Πασχάλη- την κάθαρση. Το τρέξιμο, ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και πολύτιμο κοινωνικό εργαλείο.
Φέτος, η πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια» (εθνική αστέγων) και η «σχεδία» θα βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης για δέκατη συνεχή χρονιά. Το 2007 ήταν τέσσερις οι συμμετέχοντες, φέτος ξεπερνούν τις 160. Πέρα από τη χαρά της συνάντησης και της συμμετοχής, οι συμμετέχοντες όλοι θα πάρουν μαζί τους και από μοναδικό μπλουζάκι της «ομάδας ειδικών αποστολών» της «σχεδίας». Πέρα από τους ατομικούς στόχους, υπάρχει και ένας μεγαλύτερος, σημαντικότερος, συλλογικός: να υποστηρίξουμε συνανθρώπους που δοκιμάζονται να υποστηρίξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, να γίνει ο κόσμος μας πιο δίκαιος.  
 
Πάρτι με μακαρόνια
 
Αλλά Μαραθώνιος και μακαρονάδα πάνε μαζί. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, λίγο πριν από την εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (Κυριακή 13 Νοεμβρίου), η παράδοση θα συνεχιστεί με το δικό μας «πάρτι με μακαρόνια» (pasta party), την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια.
 
Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει μακαρονάδα, σαλάτα, κρασί και αναψυκτικά (μπίρες και άλλα αλκοολούχα ποτά τα απολαμβάνετε με δική σας επιβάρυνση). Η βραδιά περιλαμβάνει, επίσης, κληρώσεις με όμορφα δώρα, μουσική και, βεβαία, πολλή κουβέντα για τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά μας πλάνα, για το πώς θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα. 
Όποια έσοδα προκύψουν από τη βραδιά, από δωρεές η προσφορές φίλων στο πλαίσιο των αγώνων δρόμου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο,  θα αξιοποιηθούν για  την κάλυψη αναγκών της Εθνικής Αστέγων και της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια». Αξίζει να πούμε εδώ ότι η Εθνική Αστέγων επέστρεψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γλασκώβης έχοντας κατακτήσει για τρίτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο του Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και, κατά κανόνα, το ενδιαφέρον ξεπερνάει τη διαθεσιμότητα, οπότε καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν. 
 
Για κρατήσεις θέσεων, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το περιοδικό είτε τηλεφωνικά (2130231220) είτε μέσω email (info@shedia.gr).
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες