Shedia

EN GR

12/02/2016 Το περιοδικό

"Κοίτα με" από την ομάδα Amate Performance

Τις επόμενες μέρες η ομάδα Amate Performance σε συνεργασία με το "Συνεργείο" και το περιοδικό δρόμου "Σχεδία" θα παρουσιάσει σε δημόσιους χώρους της Αθήνας την performance- flash mob με τίτλο "Κοίτα με" .

Η perfοrmance- flash mob διαρκεί μόλις 7 λεπτά και βασίζεται στις αρχές του αόρατου θεάτρου. Οι ανυποψίαστοι θεατές δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται να παρακολουθήσουν ένα δρώμενο. Καθώς η δράση προχωράει αντιλαμβάνονται ότι συμμετέχουν σε μία ιδιαίτερη θεατρική παράσταση  και μόνο στο τέλος μαθαίνουν περι τίνος πρόκειται. Τα κείμενα που ακούγονται έχουν προκύψει από τους ίδιους τους ηθοποιούς ενώ συμπληρώνονται με στίχους από τα "Μονόχορδα" του Γιάννη Ρίτσου.

Η performance είναι μία δουλειά σε εξέλιξη και αποτέλεσμα θεατρικού εργαστηρίου της ομάδας κοινωνικού θεάτρου Amate Performance σε συνεργασία με το "Συνεργείο". Παίζουν ηθοποιοί-πωλητές του περιοδικού δρόμου "Σχεδία".

Στα πλάισια αυτού του πρώτου κύκλου εργαστηρίων, που διήρκησε από τον Νοέμβριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016, η ομάδα διαπραγματεύτηκε το θέμα της "ορατότητας".

Μέσα από εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια, αξιοποιώντας ψυχοδραματικά και δραματοθεραπευτικά εργαλεία εξερευνήσαμε ερωτήματα όπως,

" Ποια κομμάτια του εαυτού μας επιδιώκουμε να προβάλλουμε δημόσια και ποιά μας δημιουργούν αμηχανία;"

" Τι προκαλεί την αμηχανία ή την αδιαφορία μας στη παρουσία του άλλου και τί μας τραβάει το βλέμα;"

"Πόσο σημαντικό είναι να συναντώ το βλέμα του άλλου ως δείγμα αναγνώρισης και επαφής;" "Πως κοιτιούνται οι άνθρωποι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στο δρόμο;".

Υπεύθυνες για τον συντονισμό και την σκηνοθεσία αυτού του κύκλου είναι οι Βέρα Λάρδη, Μάγδα Πλευράκη και Χριστίνα Φραγκιαδάκη.

Φωτό: stasy.gr


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες