Shedia

EN GR

22/12/2015 Γκoλ στη Φτώχεια

«Μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο»

 
Μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σχετική πρόταση την οποία αποδέχθηκαν η διοίκηση του ΟΑΚΑ και η ΠΑΕ ΑΕΚ, στις 29 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα της ΑΕΚ και την Εθνική Αστέγων.
 
«Μια μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» («a ball can change the world») είναι ένα από τα κεντρικά συνθήματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων και η Περιφέρεια Αττικής, η ΑΕΚ και το Ολυμπιακό Στάδιο από το οποίο ξεκίνησε η εθνική μας ομάδα για το 13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Αμστερνταμ, όπου κατέκτησε το «INSP Trophy», αλλά και το Κύπελλο «Fair Play» («Ευ Αγωνίζεσθαι»), τιμούν την Εθνική Αστέγων για τη μεγάλη της προσπάθεια, που εκτός των άλλων, αναδεικνύει κατά τον καλύτερο τρόπο τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου.   
 
 
Για το συγκεκριμένο φιλικό, η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΕΚ ετοίμασε διαφημιστικό σποτ, με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών και από τις δυο ομάδες. Ο Χρήστος Αραβίδης και ο Ντιέγκο Μπουονανότε φόρεσαν τα γιλέκα των αστέγων, που -εκτός από… ποδόσφαιρο-, μοιράζουν το περιοδικό δρόμου «σχεδία», βγήκαν στο δρόμο με το περιοδικό στο χέρι, έπαιξαν μπάλα με τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας Αστέγων και συμμετείχαν στα γυρίσματα του σποτ σε παραγωγή της DreamMaster Production για το φιλικό ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της 29ης Δεκεμβρίου.
 
Δείτε ΕΔΩ το σποτ
 
Η ΠΑΕ ΑΕΚ συμπεριέλαβε την προαναγγελία του φιλικού και στο match programm για τον εντός έδρας αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό για την Super League, ενώ, μεταξύ άλλων, συμπεριέλαβε και δηλώσεις του Αλέξανδρου Καϊάφα, πωλητή του περιοδικού δρόμου "σχεδία" και αρχηγού της αποστολής της Εθνικής Ομάδας Αστέγων στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 που διεξήχθη στο Σαντιάγκο της Χιλής. 
 
«Όταν έμαθα ότι θα παίξουμε αγώνα με την ομάδα που υποστηρίζω από μικρό παιδί ένιωσα τεράστια συγκίνηση. Είναι ένα όνειρο ζωής να βρεθώ στο ίδιο γήπεδο με τους παίκτες που φορούν την φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας και χαίρομαι πολύ που θα ζήσω αυτή την σπουδαία εμπειρία» τόνισε.
 
Αναφερόμενος στην Εθνική Ομάδα Αστέγων ανέφερε: «Η Εθνική Ομάδα Αστέγων είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Η ομαδικότητα, το αθλητικό πνεύμα που δείχνουν όλα τα παιδιά και, κυρίως, το Fair Play που είναι η βάση της φιλοσοφίας της είναι τα στοιχεία που με κάνουν να την αγαπώ και να νιώθω περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».
 
Τέλος για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων δήλωσε: «Είχα την τιμή να βρεθώ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, να ταξιδέψω στο μακρινό Σαντιάγκο, όπου γνώρισα κουλτούρες από όλο τον κόσμο και όλοι μαζί στείλαμε μηνύματα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτός ο θεσμός αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα. Αυτό το ταξιδι είναι ο οδηγός μου για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος».
 
Ο αγώνας έχει ελεύθερη είσοδο και η παρουσία όλων είναι σημαντική για να στείλουμε μαζί μηνύματα κατά της φτώχειας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κάθε είδους αποκλεισμού.
 
Με μία μπάλα στα πόδια! Γιατί πολύ απλά... μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!
 
 
Η πρόσκληση για τον Φιλικό Αγώνα της Εθνικής Αστέγων με την ΑΕΚ
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες