Shedia

EN GR

20/11/2014 Το περιοδικό

Η "σχεδία" των θετικών κοινωνικών επιπτώσεων

Στη «σχεδία» απονεμήθηκε το βραβείο «Community Impact Award 2014», στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας «Social Business Excellence Awards 2014». Το βραβείο αθλοθετήθηκε από το ATHEXGroup (Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών). Βραβεύτηκε, με άλλα λόγια, η «σχεδία» για το σημαντικό –όπως έκριναν τα μέλη της κριτικής επιτροπής- παρεμβατικό της έργο στην κοινωνία μας. Για τις θετικές επιπτώσεις που έχει σε όλους. Και σε εκείνους που τη διανέμουν, αλλά και σε εκείνους που την παίρνουν στα χέρια τους και τη διαβάζουν. Στη «σχεδία» αυτή, από το ξεκίνημα, πιστεύαμε ότι είμαστε όλοι μαζί και η κατεύθυνση κοινή. Η πυξίδα δείχνει προς μια κοινωνία χωρίς άστεγους, χωρίς αποκλεισμένους, χωρίς κοινωνικές ανισότητες, προς έναν κόσμο για όλους.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο κλείσιμο του 2ου Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα «Επιχειρώντας Αλλιώς» (www.social-business-conferece.gr).

Τα «Social Business Excellence Awards 2014» είναι ένας νέος ελληνικός θεσμός, προϊόν μίας πρωτοβουλίας του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council), της Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ (στην οποία συμπράττουν η ΕΛΕΠΑΠ, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η MENTORING ΑΕ και το ΕΒΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, συντονιστή του Enterprise Europe Network-Hellas, με τη συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ.», ενώ  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Οι διακριθέντες στις συνολικά επτά κατηγορίες βραβείων προέρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Λέρο και την Τήνο, αποδεικνύοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται στο χώρο της κοινωνικής οικονομίας, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια.

Το βραβείο για την Κοινωνική Επιχείρηση της χρονιάς (Social Enterprise of the year 2014), που αθλοθετήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, πήγε στα χέρια των ανθρώπων που τρέχουν το «Myrtillo Cafe» στο Νέο Ηράκλειο, ένα καφέ, ή καλύτερα πολυχώρο, το οποίο απασχολεί συμπολίτες μας με ειδικές ικανότητες, παρέχοντας έτσι σημαντικές ευκαιρίες κοινωνικής επανένταξης.

Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή και τους διοργανωτές για την τιμή που μας έκαναν. Συγχαρητήρια σε όλους εκείνους τους άξιους ανθρώπους που βραβεύτηκαν, αλλά και στο μεγάλο εκείνο, το υπέροχο κομμάτι της κοινωνίας μας που, με οδηγό την αγάπη και την αλληλεγγύη, συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτό το κομμάτι ανήκουν και οι δεκάδες χιλιάδες φίλοι της «σχεδίας». Συνεχίζουμε.

Υπενθυμίζεται ότι η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.). Πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι άνθρωποι που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική γη. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50€) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.

«126 εφημερίδες δρόμου, 41 χώρες, 5 ήπειροι, 14.000 άστεγοι πωλητές, 6.000.000 αναγνώστες, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP,www.street-papers.org).

ΥΓ.: Να θυμάστε, επίσης, ότι οι πωλητές της «σχεδίας» δίνουν και απόδειξη. Σας παρακαλούμε θερμώς να μην ξεχνάτε να την παίρνετε!


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες