Shedia

EN GR

30/05/2014

Μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους ρυθμούς!

Περίπου 4.000 φίλοι της «σχεδίας» μας, βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 26 Μαϊου, στον πανέμορφο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι και, παρέα με τους καταπληκτικούς μουσικούς που δέχθηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην μεγάλη συναυλία μας έστησαν ένα μεγάλο μουσικό πάρτι, στέλνοντας, ταυτόχρονα, μηνύματα αλληλεγγύης και υποστήριξης στους συμπολίτες μας που η τύχη και η οικονομική κρίση τους οδήγησαν σε δύσκολα μονοπάτια.

Η βραδιά είχε από όλα: ηλεκτρικούς ήχους, όπερα, λαϊκή παράδοση, ευαισθησία και γαλήνη από ακουστικές κιθάρες.

Οι Batala, όπως και πέρσι, άνοιξαν τη συναυλία μας, δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσει το πάρτι και, στη συνέχεια, την σκυτάλη πήραν οι υπόλοιποι εκλεκτοί φίλοι μας. Ο Σπύρος Γραμμένος, οι Duo Fina, οι Encardia, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Πετρολούκας Χαλκιάς & Αντώνης Κυρίτσης, οι Gadjo Dilo και οι Locomondo έδωσαν ο καθένας τον καλύτερο εαυτό τους, «παντρεύοντας» διαφορετικές κουλτούρες σε έναν κοινό στόχο. Να σταλεί το μήνυμα ότι, με γέφυρα τη μουσική, όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε σε μια μαζική προσπάθεια ενάντια στον ρατσισμό, την προκατάληψη, την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Και το καταφέραμε, χάρη στις χιλιάδες φίλους μας που βρέθηκαν στον συναυλιακό χώρο, χόρεψαν και διασκέδασαν μαζί μας, γνώρισαν τους ανθρώπους της «σχεδίας» μας, αντάλλαξαν κουβέντες, χαμόγελα, ιδέες και σκέψεις για έναν ακόμα πιο δυναμικό και συντονιμένο αγώνα.

Δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που βοήθησαν για να γίνει αυτή η όμορφη εκδήλωση, τους εθελοντές που υποστήριξαν με την πολύτιμη βοήθειά τους την οργάνωσή της, αλλά και τον κόσμο που από νωρίς είχε γεμίσει τον χώρο ανυπομονώντας να πάρει μέρος στην γιορτή μας.

Το ραντεβού μας ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά με ακόμα περισσότερη διάθεση, χορό, μουσική και πάνω από όλα, ατελείωτα μηνύματα αλληλεγγύης! 

 

Απολαύστε όμορφες στιγμές που ζήσαμε, όπως τις κατέγραψε ο φακός του Γιάννη Ζινδριλή

 

Δυναμικό ξεκίνημα με τους Batala

 

 

 

Οι Duo Fina εντυπωσίασαν το κοινό φέρνοντας την όπερα στην τεχνόπολη

 

 

Το ιδιαίτερο χιούμορ του Σπύρου Γραμμένου ανέβασε ακόμα περισσότερο το κέφι

 

 

Η μελωδική φωνή και η κιθάρα του Μίλτου Πασχαλίδη έδωσαν έναν πιο συναισθηματικό τόνο στη βραδιά

 

 

Οι Encardia έδωσαν το σύνθημα να χορέψουμε με την καρδιά μας με τις ταραντέλες από τη Νότιο Ιταλία

 

Η μαγική φωνή της Μάρθας Φριντζήλα μας ταξίδεψε

 

 

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης ήταν η αποκάλυψη της βραδιάς, αφού κατάφεραν να ενώσουν την λαϊκή παράδοση με τον νεανικό ενθουσιασμό του κοινού

 

 

Οι Gadjo Dilo μας ξεσήκωσαν με το εκπληκτικό "πάντρεμα" του gypsy swing με το ρεμπέτικο

 

Η βραδιά έκλεισε με τους Locomondo, στους ρυθμούς των οποίων σκοράραμε πολλά "Γκολ" και μετατρέψαμε την "Οδύσσειά" τους σε ένα μεγάλο πάρτι πριν η βραδιά κλείσει με την υπόσχεση πως την επόμενη χρονιά θα χορέψουμε ακόμα περισσότερο

 


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες