Shedia

EN GR

05/03/2014 Το περιοδικό

Τρέχουμε, μαγειρεύουμε, χαιρετάμε και τον Ήλιο!

Θα είναι γεμάτος και ο Μάρτης για τους φίλους της «σχεδίας» μας. Θα φορέσουμε τα αθλητικά μας παπούτσια και θα ξεχυθούμε στο στίβο του Καλλιμάρμαρου για να… καταπιούμε χιλιόμετρα, θα μαγειρέψουμε παρέα με τον «άλλο άνθρωπο» και θα στείλουμε τα χαιρετίσματά μας στον… ήλιο!

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 9 Μαρτίου. Η «σχεδία» είναι προσκεκλημένη, μαζί με την Κοινωνική Κουζίνα στο Yoga House Studio προκειμένου να λάβει μέρος στην Ανθρώπινη Ημέρα, που διοργανώνεται με σκοπό την ενίσχυση των άστεγων συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η «σχεδία» μας και ο «Άλλος άνθρωπος» θα παρουσιάσουν τη δράση τους, το πρόγραμμα και τους στόχους τους και, στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι ακριβώς, φορώντας την αθλητική μας περιβολή, θα πάρουμε μέρος στον Μαραθώνιο «Χαιρετισμού στον Ήλιο» με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του έργου των δύο οργανώσεων. Ο «Χαιρετισμός του Ήλιου» είναι μια διαδικασία ολόκληρη του σώματος, που αποτελείται από δώδεκα στάσεις yoga.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν επί 30 λεπτά τον «Χαιρετισμό του Ήλιου». Την εβδομάδα που θα προηγηθεί, θα έχουν φροντίσει να ζητήσουν από φίλους, συγγενείς, συναδέλφους να γίνουν οι σπόνσορές τους κι εκείνοι θα επιλέξουν πόσα χρήματα θέλουν να δώσουν ανά Χαιρετισμό (π.χ. 10, 20 ή 50 λεπτά , 1 ευρώ…),

Και αφού το καταφέρουμε αυτό, στη συνέχεια, θα μαγειρέψουμε και θα φάμε όλοι μαζί. Εννοείται ότι το τραπέζι μας θα είναι ανοικτό για όποιον θελήσει να έρθει στην παρέα μας.

Στο event μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί, ανεξάρτητα αν θα πάρει μέρος στον Μαραθώνιο «Χαιρετισμών στον Ήλιο», καθώς μπορούν να προσφερθούν τρόφιμα για την κοινωνική κουζίνα, χρήσιμα πράγματα για τους άστεγους (τρόφιμα, ρούχα, γαλα για μωρα, κτλ.), ακόμα και απλή βοήθεια στις προετοιμασίες της κοινωνική κουζίνα, αλλά και στο φαγοπότι που θα ακολουθήσει…

Δεν θα βγάλουμε, όμως, τα αθλητικά μας, αφού την Κυριακή 16 Μαρτίου θα βρεθούμε στο Καλλιμάρμαρο , όπου θα πάρουμε μέρος στο Sport Relief Mile 2014, τον καθιερωμένο Διεθνή Φιλανθρωπικό Μαραθώνιο που διοργανώνει η Βρετανική Πρεσβεία με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση οργανισμών που προσφέρουν κοινωνικό έργο. Ο φετινός Φιλανθρωπικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στην «σχεδία» μας.

Ο καθένας μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει το ένα μίλι (1,6 χλμ) της διαδρομής, ενώ για τη συμμετοχή του χρειάζεται μόνο μια προσωπική δωρεά, με ποσό της επιλογής του κάθε συμμετέχοντος. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια».

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Διοργάνωση: Βρετανική Πρεσβεία

Ώρα  εκκίνησης: 10.00 πμ – ελεύθερη συμμετοχή μέχρι τις 14.00

Καλλιμάρμαρο (είσοδος από Αρχιμήδους)

Τον Μάρτιο, λοιπόν, χαιρετάμε τον Ήλιο, τρέχουμε ένα μίλι, και μαγειρεύουμε. Ολοι μαζί. Σε όλους τους καλούς αγώνες.

Σας περιμένουμε!  


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες