Shedia

EN GR

29/05/2013

Επικοινωνία Οι αναγνώστες µας

Ζήτημα πλουραλισμού
Με μεγάλη χαρά αγόρασα πριν κάποιες μέρες το περιοδικό "Σχεδία"  από τον πλανόδιο πωλητή - συμπολίτη ,  καθότι μου δόθηκε η ευκαιρία να στηρίξω , έστω και με την πολύ μικρή συμμετοχή μου,τον συνάνθρωπο και συμπολίτη που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται περισσότερο από εμένα.
 
Ωστόσο διαβάζοντας το περιοδικό -τεύχος 3-(και το διάβασα όλο) έχω μία παρατήρηση: 
 
Νομίζω ότι καλό θα ήταν να αποφεύγονται απόψεις -ρεπορτάζ που αντανακλούν απόψεις συγκεκριμένων  πολιτικών χώρων ή τάσεων. (π.χ. «ο γάμος ομοφυλόφιλων», ή τα άρθρα περί τραπεζικού κλάδου κ.τ.λ.)
 
Δεν λέω πως η «σχεδία» πρέπει να είναι απαραίτητα ένα «στρογγυλεμένο» περιοδικό . Εφόσον, όμως, δημοσιεύετε «χρωματισμένα» άρθρα, ας είναι αυτά απ' όλη την γκάμα χρωμάτων (εξαιρείται το μαύρο).
 
Δεν είναι μόνο θέμα πλουραλισμού, δημοκρατίας ή ορθής ενημέρωσης. Το θέμα είναι ότι η «σχεδία» πρέπει ν' αγκαλιαστεί απ' όλους τους πολίτες και όχι μόνο από εκείνους συγκεκριμένων πολιτικών χώρων.
 
Μην δημιουργείτε λοιπόν διάφορους «αποκλεισμούς» και «φράκτες» κάτι που είναι άλλωστε ενάντια στην ίδια την ουσία  του περιοδικού
Α. Αδαμίδης
 
Αγαπάμε τα βιβλία μας και τα προστατεύουμε
 
Αν και βρισκόμαστε στην ηλεκτρονική εποχή τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απόλαυση που προσφέρει η ανάγνωση ενός βιβλίου.
 
Τα βιβλία μας όμως που αγαπάμε και συγκεντρώνουμε χρειάζονται και την προστασία μας.
 
Η πολύχρονη αποθήκευση τους εγκυμονεί κινδύνους.
 
Με μια μικρή προσοχή και λίγη προσπάθεια μπορούμε να διαφυλάξουμε τους θησαυρούς μας από τη φθορά.
1. Τα βιβλία πρέπει να τοποθετούνται σε ευρύχωρα ράφια έτσι ώστε να μην ακουμπούν στη ράχη της βιβλιοθήκης για να κυκλοφορεί ο αέρας και να μην πιάνουν μούχλα.
2. Τα βιβλία τα τοποθετούμε όρθια, όχι πολύ σφιχτά και όχι πλάγια.
3. Δεν πρέπει να εκτίθενται σε δυνατό φως ημέρας γιατί θα ξεθωριάσουν τα εξώφυλλα τους.
4. Αν υπάρχει υγρασία στο χώρο (π.χ. υγρή αποθήκη) τα βιβλία θα μουχλιάσουν. Αν βρίσκονται σε θερμό και ξηρό περιβάλλον (π.χ. δίπλα στο καλοριφέρ) το χαρτί θα ξεραθεί και το δέρμα του εξωφύλλου θα σπάσει.
5. Πιάνουμε τα βιβλία με καθαρά και όχι λερωμένα και ιδρωμένα χέρια.
6. Τακτικό ξεσκόνισμα βοηθάει. Αν έχει πιάσει μούχλα κάποια σελίδα, τη σκουπίζουμε καλά με στεγνό πανί και αφήνουμε ανοιχτό το βιβλίο στον ήλιο για μια ωρίτσα.
Τα βιβλία είναι η ψυχαγωγία μας, η πηγή γνώσης μας, το καταφύγιό μας. Ας τα προστατέψουμε για να χαιρόμαστε εμείς και για να τα χαρίσουμε μια μέρα στα παιδιά μας.
 
 Ευγενία Ψαρρού
Δασκάλα Δημοτικού Σχολείου
 
Sms
Καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες.
Καλά αποτελέσματα σε όλους.
Βασίλης Σ.
 
Το εμπορικό επιμελητήριο βρήκε λύση για την εικόνα των κλειστών καταστημάτων στο κέντρο. Θα τα καλύψει με αφίσες που δείχνουν την παλιά Αθήνα με κόσμο! Μαγεία.
Βασίλης Γεωργούλης
 
Ραντεβού μετά από τρεις μήνες μου έδωσαν στην πρόνοια για να καταθέσω τα χαρτιά μου για βιβλιάριο. Ντροπή.
Ζωή Δήμου
 
Με μοναδικό γνώμονα το κέρδος, το επόμενο θύμα των ιδιωτικοποιήσεων, ένα φυσικό αγαθό, το νερό. Τι ακολουθεί; Το οξυγόνο που αναπνέουμε;
Σπύρος Κόντογλου
 
Η έξαρση του ιού HIV ανάμεσα στους χρήστες και όχι μόνο, παίρνει μορφή επιδημίας. Και το υπουργείο Υγείας μειώνει τα κονδύλια για εξετάσεις στα νοσοκομεία. Πού θα πάει αυτό το πράγμα;
Μαρία Κ. 
 
Στα σαλόνια της Γ’ ερασιτεχνικής η ομάδα της καρδιάς μου ΑΕΚ από τη νέα σεζόν…  Ας είναι. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν!
Θανάσης Βούρβος
 

ΑΡΘΡΑ ΤΕΥΧΟΥΣ