Shedia

EN GR

12/11/2013 Γκoλ στη Φτώχεια

Τράβα στα Hondos μωρή!

Πληροφοριες

Τρίτη 12/11/2013 07:00 μμ.
Τρίτη 12/11/2013 09:00 μμ.
Ακροβάτης

Με αφορμή τις δράσεις της FARE κατά του ρατσισμού στα γήπεδα, η «Σχεδία»
και η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» διοργανώνουν ένα «στρογγυλό τραπέζι»,
την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στον φιλόξενο πάντα «Ακροβάτη»
(19:00-21:00, Μαιζώνος κ Ψαρρών 26, Μεταξουργείο, 210 523 0750).


Το «Τράβα στα Hondos μωρή!» το ακούσαμε οι ίδιοι. Στο «Αλκαζάρ», σε αγώνα Λάρισας-Εργοτέλη, πριν από λίγα χρόνια. Αποδέκτης η επόπτρια γραμμών. Η προτροπή προήλθε από «φίλαθλο» της γηπεδούχου που δεν του άρεσε μια υπόδειξη της νεαρής επόπτριας.

Ένα τμήμα της εξέδρας το βρήκε πολύ αστείο και το συνέχισε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ηταν η χρονιά που η Εθνική Αστέγων είχε ανέβει για μια εκδήλωση/παρουσίαση, πριν την έναρξη ενός αγώνα μεταξύ της Λάρισας και του Ολυμπιακού.

Το «σκυλάραπας» δεν χωρά αμφιβολία ότι αν υπήρχε επίσημο λεξικό της κερκίδας θα ήταν από τις πρώτες καταχωρήσεις.

Ο ρατσισμός στα γήπεδα δεν είναι μόνο φυλετικός. Δεν είναι μόνο το χρώμα που «προκαλεί» ακραίες, βίαιες συμπεριφορές. Είναι οι γυναίκες, οι «χωριάτες», οι «αδελφές». Ρατσισμός είναι όλα αυτά. Και άλλα πολλά. Ένας ρατσισμός που –σε συνδυασμό με τη γενικότερη παρακμή των ελληνικών γηπέδων- δεν «αφήνει» τον κόσμο να πλησιάσει καν το χώρο του ποδοσφαίρου. Και, βεβαίως, διώχνει και τους τελευταίους ρομαντικούς της κερκίδας που σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι έβλεπαν αυτό ακριβώς: Το «παιχνίδι». 

Με αφορμή τις δράσεις της FARE κατά του ρατσισμού στα γήπεδα, η «Σχεδία» και η καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» διοργανώνουν ένα «στρογγυλό τραπέζι», αύριο, Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στον φιλόξενο πάντα «Ακροβάτη» (Μαιζώνος κ Ψαρρών 26, Μεταξουργείο, 21 0523 0750).

Καλεσμένοι δεν είναι μόνο άνθρωποι του ποδοσφαίρου (αθλητικογράφοι κλπ), αλλά και άνθρωποι από αυτούς που χαρακτηρίζουμε (εμείς οι γνωστικοί!) «άμπαλους». Ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαφή με το άθλημα. Για κάποιους δε είναι και αποκρουστικό. 

Μια μικρή, ζεστή παρέα θα είμαστε, με έναν καφέ στο χέρι ή ένα ποτήρι κρασί, θα μιλήσουμε για το αγαπημένο μας παιχνίδι, αλλά και για το τι είναι αυτό που μας «χαλάει», ξεκινώντας από τις ρατσιστικές συμπεριφορές.


Η κουβέντα είναι ανοιχτή σε όλους και σε όλες.

Αρχειο

Κατηγοριες