Shedia

EN GR

26/07/2023

‘Έκθεση «Η άφιξη»

Πόσες λέξεις χρειάζονται για να περιγράψεις ένα ταξίδι; Καμία, σύμφωνα με τον Shaun Tan. Ιστορίες μετανάστευσης, προσφυγιάς και μετακινήσεων πρωταγωνιστούν βουβά στην εικονογραφημένη νουβέλα «Η Άφιξη» του Αυστραλού καλλιτέχνη. Με αφορμή την κυκλοφορία της στα ελληνικά, η «σχεδία» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι παρουσιάζουν στο «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2) από την Τετάρτη 2 Αυγούστου, στις 19:30 και ως τις 6 Σεπτεμβρίου, έκθεση με εικονογραφήσεις από το βιβλίο του Shaun Tan. 

Η ιστορία κάθε μετανάστη, κάθε πρόσφυγα και κάθε εξόριστου είναι πανανθρώπινη και πέρα από τις λέξεις. Στην εικονογραφημένη νουβέλα του «Η Άφιξη» ο πολυβραβευμένος Shaun Tan χρησιμοποιεί μόνο εικόνες, αποτίνοντας έναν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που, αφήνοντας τα πάντα πίσω τους, τόλμησαν να ξενιτευτούν. 

Η πιο καλοκαιρινή playlist της «σχεδίας»

Οι λέξεις μπορεί να μην περιγράφουν επαρκώς ένα ταξίδι αλλά τα τραγούδια; Πριν μερικές μέρες, ζητήσαμε από τους ανθρώπους με το κόκκινο γιλέκο, τους εθελοντές, τους υποστηρικτές, τους φίλους και τους αναγνώστες της «σχεδίας» μας, να μας βοηθήσουν για να φτιάξουμε την πιο καλοκαιρινή και ταξιδιάρικη μουσική λίστα. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική και μας έφτιαξε την διάθεση. Ελληνικά και ξένα τραγούδια για θάλασσες και εκδρομές, για γεύσεις, για έρωτα και ανεμελιά πλημύρισαν τα αυτιά μας και με χαρά θα τα μοιραστούμε μαζί σας, για πρώτη φορά, στα εγκαίνια της έκθεσης. 
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «9,5 εβδομάδες», του καλοκαιρινού φεστιβάλ της «σχεδίας», σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. 

Έκθεση «Άφιξη»
Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Αυγούστου 3, 19:30
Διάρκεια έκθεσης: 2 Αυγούστου - 6 Σεπτεμβρίου 2023
Είσοδος ελεύθερη

«σχεδία home» 
Δευ-Σαβ: 9:00 – 23:00
Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες