Shedia

EN GR

14/03/2018

«σχεδία αρτ» και συμμετοχή στο πρότζεκτ «It Grows on You»

Το νέο πολυδιάστατο κοινωνικό πρόγραμμα της «σχεδίας», το «σχεδία αρτ», στο οποίο συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η κοινωνική επανένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, έχει πάρει πια σάρκα και οστά και θα δώσει το παρών καθ’ όλη τη διάρκεια της ομαδικής έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «It Grows on You» από την Πέμπτη 15 Μαρτίου ώς την Κυριακή 25 Μαρτίου με το δικό του περίπτερο στον πολυχώρο Τ.Α.F./ the art foundation. 
 
Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στα οράματα και τις αξίες του προγράμματος «σχεδία αρτ», που προβλέπει την επαναχρησιμοποίηση, τον επανασχεδιασμό και τη μεταμόρφωση ενός περιοδικού σε νέα χρηστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, χάρη στο ζήλο και το ταλέντο των δημιουργών τους. Αλλά και, φυσικά, να πάρουν μια πρώτη γεύση από αυτά. Όλα χειροποίητα και μοναδικά, δημιουργημένα με πολλή αγάπη και μεράκι από ανθρώπους της «σχεδίας».
 
 
Μέσα από μία ομαδική έκθεση, ομιλίες και εργαστήρια, το πρότζεκτ «Ιt Grows on You» επιχειρεί να αναδείξει το έργο νέων δημιουργών, επαγγελματιών και φορέων που προτάσσουν τη διαμόρφωση ενός οικολογικού τρόπου ζωής, τη σύνδεση της καλλιτεχνικής παραγωγής και σκέψης με το περιβάλλον, στοχεύοντας στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και στη μύησή τους στον ηθικό καταναλωτισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «It Grows on You» παρουσιάζεται από τη Sustainable Food Movement in Greece, το it’ all, oh so souvenir to me και το Τ.Α.F./ the art foundation.
 
Την Τετάρτη 21/3, από τις 17:00 ώς τις 18:30, πωλητές του περιοδικού «σχεδία», που αποτελούν και την αρχική ομάδα ωφελουμένων του προγράμματος «σχεδία αρτ», καλούν όσους πολίτες το επιθυμούν και ενδιαφέρονται να μυηθούν στην τέχνη της επαναχρησιμοποίησης, μετατρέποντας ένα περιοδικό σε προϊόντα υψηλής αισθητικής.
 
Να σημειωθεί ότι όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο παραπάνω καλλιτεχνικό εργαστήριο, το οποίο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε ενήλικες, καλούνται να γνωστοποιήσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη 21/3 στις 12:00 στο email info@shediart.gr και στο τηλέφωνο 2130231220. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα. 
 
Την Παρασκευή 23/3, στις 19:40, ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «σχεδία» Χρήστος Αλεφάντης θα παρουσιάσει τους άξονες, τα οράματα και τις αξίες του προγράμματος επαναχρησιμοποίησης «σχεδία αρτ». Ένα πρόγραμμα βαθιά κοινωνικό και συνάμα περιβαλλοντικό, στόχος του οποίου είναι να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ενεργοποίησης, ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης, αλλά και απασχόλησης σε άστεγους, μακροχρόνια άνεργους και, γενικώς, συμπολίτες μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και βιώνουν τον κινωνικό αποκλεισμό. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. 
 
Τ.Α.F./ the art foundation, www.theartfoundation.gr
Συμμετέχουν στην έκθεση: BeGrims Fashion, BeMyFlower, Generation Generous, Helleo, Kizis Studio, rhoeco, Shedia art, Sporos, thela.design, 3Quarters
Διεύθυνση: Νορμανού 5, 10555 Μοναστηράκι
Διάρκεια: 15-25.03.2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 12.00-21.00, Κυριακή 12.00-19.00
 

comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες