Shedia

EN GR

26/05/2015 Το περιοδικό

Σχεδία με νότες, για μια καλύτερη ζωή

Η απειλή της βροχής οδηγεί στην αναβολή της συναυλίας της «σχεδίας» που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 27 Μαΐου (στις 19:30), στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Περί αναβολής πρόκειται και όχι περί ματαίωσης, αφού βρέθηκε καινούρια ημερομηνίατην Τρίτη 2 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα και με τους ίδιους υπέροχους ανθρώπους και καλλιτέχνες. Έτσι, η κρητική λύρα θα συναντήσει τις ηλεκτρικές κιθάρες και θα χορέψει σε ρυθμούς ρέγκε και κρουστών. Πρόκειται για το καθιερωμένο, πλέον, μουσικό ταξίδι του περιοδικού δρόμου «σχεδία». Επιβάτες φέτος θα είναι οι Batala, οι Burger Project, ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Locomondo, ο Πάνος Μουζουράκης, η Γεωργία Νταγάκη, η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα The Jaguar Bombsπου θα δώσουν το ρυθμό επί σκηνής, εκεί όπου η μουσική θα συναντήσει ξανά τη δημοσιογραφία της αλληλεγγύης.

 

Τόσες μέρες παρακολουθούμε τα σύννεφα να πυκνώνουν πάνω από την Αθήνα. Η απειλή της βροχής το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαΐου –σύμφωνα με όλες τις μετεωρολογικές προβλέψεις– είναι πραγματική. Είναι και ο λόγος που η συναυλία της Τετάρτης αναβάλλεται. Αναβάλλεται, αλλά δεν ματαιώνεται! Το μουσικό ταξίδι της «σχεδίας» θα γίνει την Τρίτη 2 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. 

Σε επικοινωνία μας με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, αλλά και τους ανθρώπους της Τεχνόπολη, συναποφασίσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη τη μεταφορά της μεγάλης συναυλίας μας για την πρώτη Τρίτη του Ιουνίου.

Όσοι έχουν προμηθευτεί ήδη το εισιτήριό τους, αξίζει να γνωρίζουν πώς θα ισχύει κανονικά για τη νέα ημερομηνία. Εάν κάποιος επιθυμεί να ακυρώσει και έχει πληρώσει με κάρτα, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο 13855 ώστε να του γίνει η επιστροφή συστημικά. Αν πάλι κάποιοι φίλοι έχουν πληρώσει με μετρητά και επιθυμούν να ακυρώσουν, μπορούν να περάσουν από τα γραφεία της «σχεδίας» (Φαβιέρου 24-26, Μεταξουργείο) για να γίνει η επιστροφή των χρημάτων. Σας ζητούμε συγνώμη για την όποια ταλαιπωρία.

Μεταθέτουμε, λοιπόν, το μεγάλο μουσικό μας ραντεβού για την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Θα είμαστε εκεί. Με περισσότερο κέφι, αποφασισμένοι να καλύψουμε το διάστημα που μεσολαβεί με χορό, τραγούδι και πολλά χαμόγελα. Η καλή διάθεση και η αποφασιστικότητα για να ξανακερδίσουμε και μέσα από τις μουσικές της αλληλεγγύης φαίνεται και στα λόγια των ίδιων των καλλιτεχνών.

«Πώς θα’ ταν άραγε τα πράγματα, αν, πριν και μετά το 2010, οι άνθρωποι που βλέπαμε συνεχώς μπροστά μας, τα πρόσωπα που μπαίναν στα σπίτια και τη φαντασία μας δεν ήταν οι διάφοροι “αυτοδημιούργητοι” της κάθε μυρμηγκοφωλιάς, αλλά όσοι συνέλαβαν και υπηρέτησαν τη “σχεδία”, τα κοινωνικά ιατρεία, τα σχολεία μεταναστών; Δεν είναι αργά ποτέ. Ποτέ για κάτι σαν αυτό», δηλώνει χαρούμενος ο Φοίβος Δεληβοριάς.

«Μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που προσπαθούν και αυτά που κάνουν ειναι παραδείγματα και δίνουν πρότυπα στους νέους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σύγχρονοι ήρωες και θα έπρεπε να διακρίνονται και να προβάλλονται», προσθέτει ο Μάρκος Κούμαρης, από τους Locomondo.

«Καλό είναι να θυμόμαστε πως ό, τι κάνουμε μας επιστρέφει. Ας βγούμε λίγο από τον εαυτό μας και τη φούσκα που ζούμε. Να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για μια καλύτερη ζωή. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς», αναφέρει ο τραγουδιστής των Burger Project, Αλέξης Ιωάννου, εξηγώντας τη δική τους παρουσία στη συναυλία.

«Για μένα, είναι σημαντικός ο συμβολισμός. Μέσα από μια συναυλία γινόμαστε όλοι ένα για το καλό κάποιων άλλων ανθρώπων. Είναι ο ορισμός της έννοιας της αλληλεγγύης», αναφέρει η Μαριέττα Φαφούτη, που συμμετέχει επίσης για πρώτη φορά στη συναυλία της «σχεδίας».

«Πιστεύω ότι η κρίση μάς έχει αλλάξει. Έχουμε βγει λίγο από τον εαυτό μας, νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο και είμαστε πιο έτοιμοι να βοηθήσουμε», είναι το μήνυμα της συμμετοχής από τον Άγγελο Αϊβάζη, τραγουδιστή και κιθαρίστα των The Jaguar Bombs.

«Η αλληλεγγύη είναι η φυσική μας κατάσταση, και σε κάθε σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για την υποστήριξη συνανθρώπων μας συμμετέχουμε με μεγάλη μας χαρά», είναι το μήνυμα των Batala, πιστών και σε αυτή τη συναυλία.

«Είναι τιμή μου που θα βρεθώ στην ίδια σκηνή με καλλιτέχνες ωραίους και με ήθος. “Δεν θα πνιγείς πέφτοντας στο νερό, αλλά παραμένοντας μέσα”», αναφέρει η Γεωργία Νταγάκη, που για πρώτη φορά θα βρεθεί σε συναυλία της «σχεδίας».

Οι Batala, οι Burger Project, ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Locomondo, ο Πάνος Μουζουράκης, η Γεωργία Νταγάκη, η Μαριέττα Φαφούτη και η μπάντα The Jaguar Bombs ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κάλεσμα για μια συναυλία και κινητοποίηση μαζί για μια δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, για μια κοινωνία όλων.

Η Τεχνόπολη δεν είναι απλώς συνδιοργανωτής της βραδιάς. Ο Δήμος Αθηναίων είναι αρωγός και υποστηρικτής της προσπάθειας των ανθρώπων της «σχεδίας» από το παρθενικό της κιόλας ταξίδι, που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2013.

Όποια έσοδα από το συμβολικό εισιτήριο θα διατεθούν στο σύνολό τους για την υποστήριξη των δράσεων του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Τιμή εισιτηρίου: 5€
Ώρα έναρξης: 19:30 
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες