Shedia

EN GR

03/08/2015 Γκoλ στη Φτώχεια

Γκολ αλληλεγγύης από όλο τον πλανήτη!

Το ταξίδι της Εθνικής Αστέγων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα διεξαχθεί το διάστημα 12-19 Σεπτεμβρίου στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας ξεκίνησε με την κλήρωση των ομίλων στην υπέροχη Amsterdam Arena!  
 
Φέτος, στη διοργάνωση του Άμστερνταμ θα συμμετάσχουν συνολικά 48 ομάδες ανδρών, που χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των έξι ομάδων και 16 ομάδες γυναικών που χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων. Για πρώτη φορά, σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων θα πάρουν μέρος οι ομάδες της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Γρενάδα στους άνδρες, ενώ το Βέλγιο και η Φιλανδία θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά με γυναικεία ομάδα. 
 
Η ομάδες της Πολωνίας, της Αυστρίας, του Περού, της Αγγλίας και της Ζιμπάμπουε θα είναι οι πρώτοι αντίπαλοι της Εθνικής Αστέγων στον όγδοο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων.
 
Αναλυτικά, οι όμιλοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων 2015 καταρτίστηκαν ως εξής:

Group A

Βραζιλία

Ρουμανία

Αργεντινή

Ουαλία

Καμπότζη

Νιγηρία

Group B

Μεξικό

Ναμίμπια

Γερμανία

Νότιος Αφρική

Βέλγιο

Νότιος Κορέα

Group C

Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Λιθουανία

Ουγγαρία

Νορβηγία

ΗΠΑ

Σουηδία

Group D

Ινδονησία

Κόστα Ρίκα

Ιταλία

Σλοβενία

Τσεχία

Καναδάς

Group E

Χιλή

Βουλγαρία

Σκοτία

Χονγκ Κονγκ

Φιλιππίνες

Ισραήλ

Group F

Πορτογαλία

Ιρλανδία

Δανία

Ουκρανία

Ελβετία

Γρενάδα

Group G

Ρωσία

Ολλανδία

Γαλλία

Βόρειος Ιρλανδία

Ινδία

Φιλανδία

Group H

Πολωνία

Αυστρία

Περού

Ελλάδα

Αγγλία

Ζιμπάμπουε

Δείτε τα γκρουπ αναλυτικά ΕΔΩ:

Όπως συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση, όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλους και, στη συνέχεια, ανάλογα με τη βαθμολογία που θα συγκεντρωθεί, θα ακολουθήσουν νέοι όμιλοι για την τελική κατάταξη.

Ήδη, τα δίχτυα μας προετοιμάζονται να δεχθούν κύματα από γκολ αλληλεγγύης, τα παπούτσια και οι εμφανίσεις είναι έτοιμες, η επιστολή παραίτησης του προπονητή, παραδοσιακά έχει ξεκινήσει να γράφεται! Εμείς, ωστόσο, θα δώσουμε για μια ακόμα φορά το παρόν σε αυτό το παγκόσμιο, πρωτίστως κοινωνικό και δευτερευόντως ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, να δώσουμε απλόχερα χαρά στους αντιπάλους μας και μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας σε μία μεγάλη, παγκόσμια φωνή κατά της φτώχειας, του ρατσισμού και κάθε είδους αποκλεισμών.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί και η αποστολή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας Αστέγων. Ήδη η προεπιλογή των παικτών έχει ξεκινήσει και στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η τελική σύνθεση της αποστολής. Όπως κάθε χρόνο, τα κριτήρια επιλογής των παικτών που θα στελεχώσουν την αποστολή δεν είναι με ποδοσφαιρικά κριτήρια, αλλά με αμιγώς κοινωνικά.

Οι προπονήσεις της ελληνικής ομάδας συνεχίζονται κάθε Κυριακή στις 20.00 μ.μ. στο γήπεδο του ΠΑΟ Ρουφ (Πειραιώς & Π. Ράλλη) και είναι ανοικτές για όλους, μικρούς και μεγάλους.


comments powered byDisqus

Αρχειο

Κατηγοριες